Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
KWS KERMES-1 kikindska 3150 kg. :D
NS 640 -1 kikindska + 1 petotonka=5900 kg(stalo bi jos oko 200 kg klipova).
Hteo sam da kazem da puna kikinda 640 nema 3t,a Kermesa eto vidite.To je neverovatan hibrid.Jest da se tesko bere i tesko istovara :udri: :udri:,ali.... i daje. :cao:

ja 640 izbacujem a povrsine pod kermesom povecavam iako se bere tesko nije mi zao da se malo namucim kad su rezultati :D

Juce obrali 3.3 jutara Kermesa, 11 prepunih kikindskih prikolica.
Ne treba ni racunati, neverovatno puno. ::svaka cast::

pa i ja da dam rezultate iz mog kraja As 72 kukuruz buducnosti na 4 reda sam imao 1420 kg a u jutro ide 21 red. na tih 21 red pune tri trotonke(kikindjanke) nemogu da obidjem sa dvorednim berkom pa sam morao da teram 2 a vracam 1 vrstu da bih mogao da izdjem, takodje sam dosta zadovoljan i sa LG ponco tu je sa As 72, 6030 podbacio i zavrsio kod mene kao i 640, 6010 jos ostaje mada mi je i on malo sumnjiv

cuo sam da je as 72 ove godine dobar ali nisam upucen uopste u as hibride probacu 72 sledece godine

kao sto sam i rekao,kod nas retko ko je lose rekao za as hibride,pogotovo taj 72!

i sto je najbitnije,lako se bere i cisto!

ja AS-72 sejem trecu godinu za redom i mogu da kazem da je ove poslednje godine rekorder.Cuo sam se sa terencima i iz agro-save i prijatno su me iznenadili da ce AS- 72 u sledecoj godini biti najjeftini hibrid kukuruza :D na nasem trzistu osta je nam da vidimo dali ce tako i biti :cao:

Samo da ne zaj..u nesto oko semena,mada kakav Semenski doradni centar imaju,sumnjam da ce!Ja ga nisam sejao do sad,ali mogu da probam,video sam ga u polju,stvarno je lep.Samo interesuje me kakav je u susnim godinama,ova godina je bila idealna puna kise.I cuo sam da generalno svi AS hibridi imaju deblju sapurinu nego ostali a samim tim i manji randman zrna pa ako je neko vise upucen,a sigurno da ima takvih neka podeli iskustva... :cao:

Pre 2-3 godine sam imao posejan as 72 i bio je odlican prinos. Kukuruz je skidan beracom i secam se da je imao plitko zrno, sto znaci da ako se zakasni sa berbom, komusaljka dosta okruni.

Da @savato šapurina je deblja naspram ostalih hibrida pa može da zavara oči . Ali u suštini nije loš , Ja sejem na određenu parcelu već 4. godinu i zadovoljan sam jer daje stabilan prinos u svakim godinama :cao: , Uvek izgleda najbolji ali nije ........ ima boljih......

Ma ne ...... Nisam se dobro izrazio ::sramota:: sejem već ćetvrtu godinu ali na različitu parcelu..... Hteo sam da kažem da uvek daje solidan ( stabilan ) prinos u kišnim i u sušnim godinama

Ja znam tipa koji je sejao 15 godina na jedno jutro samo kukuruz! Nije imao drugu njivu a trebao mu kukuruz za stoku. Ja sam mu radio to jutro zemlje posto je moj komsija. Uvek je bacao malo vestaka i sejao ZP 677 sve te godine. Uvek je imao prosecan rod. Sad mu vise ne radim pa ne znam sta seje...

toshiba je napisao(la):
Ja znam tipa koji je sejao 15 godina na jedno jutro samo kukuruz! Nije imao drugu njivu a trebao mu kukuruz za stoku. Ja sam mu radio to jutro zemlje posto je moj komsija. Uvek je bacao malo vestaka i sejao ZP 677 sve te godine. Uvek je imao prosecan rod. Sad mu vise ne radim pa ne znam sta seje...
kao i kod nas...sad svi forsiraju "zastitu" protiv zlatice,diabrotike....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh