Ne,trebalo bih ovih dana,pošto ovi iz jugo-inspekta svaki drugi dan kupe uzorke.Dragan18 je napisao(la):Nije vagon i po nego je 13 tona po hektaru 7,44 X 1,75
Ljusa jesi sveo prinos na JUS ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ne,trebalo bih ovih dana,pošto ovi iz jugo-inspekta svaki drugi dan kupe uzorke.Dragan18 je napisao(la):Nije vagon i po nego je 13 tona po hektaru 7,44 X 1,75
Ljusa jesi sveo prinos na JUS ?
I još malo kad čvaknu na nečistoću,defekt zrna..očekujem oko 6,5t.-kjDragan18 je napisao(la):100-stvarna vlaga/ 100-14 = koeficijent koji se mnozi sa ukupnom kilazom
sto u tvom slucaju izadje : 100-22/100-14= 0,90 x 7440= 6747 KG po jutru sto po hektaru izadje 11808 KG sa 14% vlage.
Slazem se po pitanju Pionira...F-02 jos kako tako ali Y-54 i P-12 i H-31 za ovakvu godinu je prava katastrofab_a_t_a je napisao(la):Kod mene stoji ovako.Do sada sam krunio F 02 i AS 62
F02 5400 kg/kj sa 19,5 % vlage,sejan 24.04.2010 na 24,5 cm.
AS 62 7820 kg/kj sa 22 % vlage,sejan 21.04.2010 na 26 cm.
F 02 je ovogodisnje razocarenje i mislim da nista vise od pionira necu sejati.
AS 62 me je jako prijatno iznenadio.Prezadovoljan sam sa njim.
paorpaor je napisao(la):Problem naseg naroda, voli velik, klip,a pionir nema tu karakteristiku. Ako je lakse nasem narodu u prevodu: Dva losa ubise Milosa.
moram da se nadovezem da ako skladistis kukuruz u klipu jako je bitno da bude sto krupniji jer zrno krupno je kvalitetnije i meri vise naprolec- naleto,taj sitan u ambaru naleto meri jako malomims je napisao(la):paorpaor je napisao(la):Problem naseg naroda, voli velik, klip,a pionir nema tu karakteristiku. Ako je lakse nasem narodu u prevodu: Dva losa ubise Milosa.
Moram se složiti sa tobom, u 99% slučajeva se prodaje zrno a ne klipovi, tako da nije ni bitno koliki su nego koliko ima zrna. Al naš narod voli sve veliko.