Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dragan18 je napisao(la):
Nije vagon i po nego je 13 tona po hektaru 7,44 X 1,75

Ljusa jesi sveo prinos na JUS ?
Ne,trebalo bih ovih dana,pošto ovi iz jugo-inspekta svaki drugi dan kupe uzorke.

100-stvarna vlaga/ 100-14 = koeficijent koji se mnozi sa ukupnom kilazom

sto u tvom slucaju izadje : 100-22/100-14= 0,90 x 7440= 6747 KG po jutru sto po hektaru izadje 11808 KG sa 14% vlage. :ppozdrav:

Dragan18 je napisao(la):
100-stvarna vlaga/ 100-14 = koeficijent koji se mnozi sa ukupnom kilazom

sto u tvom slucaju izadje : 100-22/100-14= 0,90 x 7440= 6747 KG po jutru sto po hektaru izadje 11808 KG sa 14% vlage. :ppozdrav:
I još malo kad čvaknu na nečistoću,defekt zrna..očekujem oko 6,5t.-kj :ppozdrav:

Ovo je racunica za prinos hibrida po hektaru. E sad , koliko su alavi u mlinu to je druga stvar. Jedno je prinos biljke , a drugo je naplativ prinos.

:ppozdrav:

Kod mene stoji ovako.Do sada sam krunio F 02 i AS 62
F02 5400 kg/kj sa 19,5 % vlage,sejan 24.04.2010 na 24,5 cm.
AS 62 7820 kg/kj sa 22 % vlage,sejan 21.04.2010 na 26 cm.
F 02 je ovogodisnje razocarenje i mislim da nista vise od pionira necu sejati. :nono:
AS 62 me je jako prijatno iznenadio.Prezadovoljan sam sa njim. :D

Odokativne procene o prinosu stvarno nemaju smisla sem one cisto emotivne,eto ja volim ovaj hibrid pa mi on dao 2 ove prikolice i jednu i po onu i jos malo vise,pa cemu to vodi stvarno se pitam :sta:

b_a_t_a je napisao(la):
Kod mene stoji ovako.Do sada sam krunio F 02 i AS 62
F02 5400 kg/kj sa 19,5 % vlage,sejan 24.04.2010 na 24,5 cm.
AS 62 7820 kg/kj sa 22 % vlage,sejan 21.04.2010 na 26 cm.
F 02 je ovogodisnje razocarenje i mislim da nista vise od pionira necu sejati. :nono:
AS 62 me je jako prijatno iznenadio.Prezadovoljan sam sa njim. :D
Slazem se po pitanju Pionira...F-02 jos kako tako ali Y-54 i P-12 i H-31 za ovakvu godinu je prava katastrofa
Takodje cu dobro,dobro razmisliti da li vise sejati Pionir i onda jos kad se setim ko ga distribuira u Srbiji tek onda necu ni P slovo od njega da sejem
MISKO,MISKO :zli: :zli: :zli: :zli:

Ova 2 hibrida sto sam naveo su u istoj grupi zrenja FAO 600.Razlika je u prinosu velika i zato sam u F02 jako razocaran.Ako ove godine nije mogao da ostvari odlican prinos onda ne znam kad ce. :zli:

Bato sejao sam ranijih godina F-02 ali na razmak 21 cm ovo kod tebe je retka setva odnosno mali broj biljaka po ha a on nema tu mogucnost da bude krupan, brat je ove godine sejao K-67 na 19 cm vlaga je bila 18 a prinos 13 t po ha :ppozdrav:

Problem naseg naroda, voli velik, klip,a pionir nema tu karakteristiku. Ako je lakse nasem narodu u prevodu: Dva losa ubise Milosa.

Iz onog sta sam video u polju. Taj K67 koji je u svim ogledima u prva tri hibrida po prinosu, ne izgleda nikako kad se pogleda stabljika u njivi. Kad se poseje na 18-19cm uz prilicnu kolicinu vestaka, daje dobar rod.
Mi smo navikli da sejemo kukuruz na 26-28 cm jer tako se seju domaci (NS, ZP) hibridi.
AS62 je prijatno iznenadjenje za ovu godinu. ::svaka cast::

paorpaor je napisao(la):
Problem naseg naroda, voli velik, klip,a pionir nema tu karakteristiku. Ako je lakse nasem narodu u prevodu: Dva losa ubise Milosa.

Moram se složiti sa tobom, u 99% slučajeva se prodaje zrno a ne klipovi, tako da nije ni bitno koliki su nego koliko ima zrna. Al naš narod voli sve veliko.

ja sam prezadovoljan sa bilo kojim pioneerom,pa koji jos hibrid izgleda k'o olinjala macka kad treba da se bere?

pioneer mozes da radis sa cime god hoces!
1brazda berac,2brazde berac,samohodni,kombajn....nema gusenja,nema cimanja,samo gas i ne okreci se...i nista ta florencija manje ne puni prikolicu u odnosu na kermes,6030,as ovaj,onaj...

kad idemo da beremo,kad musterija kaze da je ns seme,ja se sav najezim,jel znam da mora biti sranja....

mims je napisao(la):
paorpaor je napisao(la):

Moram se složiti sa tobom, u 99% slučajeva se prodaje zrno a ne klipovi, tako da nije ni bitno koliki su nego koliko ima zrna. Al naš narod voli sve veliko.
moram da se nadovezem da ako skladistis kukuruz u klipu jako je bitno da bude sto krupniji jer zrno krupno je kvalitetnije i meri vise naprolec- naleto,taj sitan u ambaru naleto meri jako malo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh