Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
brat je radio k67 18.6 ista njiva pre kise 18

cale i buraz krunili danas F02 2 KJ. okrunili 2/3 i rezultat je velika kamionska prikolica puna dupke....

sto bi rekao CESID preliminarni rezultati pokazuju da ce F02 biti oko 8 tona po jutru sa vlagom do 20 % (mada nije merena danas al je otprilike toliko)

to su nezvanicni podaci :ppozdrav:

Mi krunili usluzno oko 3,5 kj.
Hibridi su sledeci 444 i N01 na jednoj parceli ,na drugoj kermes i na trecoj AS 72.
444 je ki.a lastina, polego sav truo a rod nikakav. N01 dosta dobar. AS 72 solidan ali vlazan , a Kermes golo govno koje ne bih sejao ni da nema ni jednog drugog. Vlaga preko trideset, a rod katastrofa mada su mu klipovi ubedljivo najveci i ubedljivo najlepse je izgledao. Vlaga je najmanja na N01 oko 17 i na tri cetvorke oko 20,na asu je oko 24 ,a keremes oko 32.

Prinosi su katastrofa,nikakvi,kreću se od jedne do dve Dubrave po jutru.Berba ide lepo,još par dana pa krećem moje da berem.

Matić je napisao(la):
Prinosi su katastrofa,nikakvi,kreću se od jedne do dve Dubrave po jutru.Berba ide lepo,još par dana pa krećem moje da berem.

:sta: :sta: Ovo si rekao ozbiljno ??
Post je spojen: [time]1287861525[/time]

Mislićete da se zezam ali glavni i odgovorni razlog je nedostatak padavina baš onda kada mu je najviše trebalo dok je kod većine bilo kiše kod mene ništa.U takvom podneblju živim ja i kada je kišovita godina padavina nema na pretek. :udri:

mica967 je napisao(la):
Dragan 18. dali su ti nezvanicni rezultati i za 8 t po jutru to ovde mnogi imaju jedva u klipu :ppozdrav:
da , za 8 tona po jutru. OD posejanih 64 reda ostalo je 24 reda , kamionska prikolica kiperka puna do vrha , u nju staje oko 12 tona zrna . povrsina je neesto malo preko 2 kj. otprilike 2,3 jutra.

To je 6t po jutru!
Post je spojen: [time]1287846111[/time]
Kod nas je jutro 0.5754 ha. 21 red po jutru. Ili lanac.

tarana je napisao(la):
gotov kukuruz. po odbitku vlage (20.5 F02) 3.4t/kj.
Da li je to kad odbiješ i trošmove sušenja ili pravi prinos sa 14% vlage.
Da nebude zabune, jedno je količina za isplatu a drugo je prinos.Daću moj primer.Predato je 25400 kg sa vlagom 20%.Kukuruza jus kvaliteta je 23800 kg a za isplatu ostalo 20910 znači da su troškovi sušenja 2900 kg.Pravi prinos je 6800 kg /kj a plativo je 5970 kg/kj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh