Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas izmerena ona kamionka u njoj je bilo 11 000 kg kukuruza kad se svede vlaga na 14% 10.230 kg , ostalo je jos 24 reda da se skine pa da znam tacan rezultat ali ako bude isto sipalo prinos ce po jusu biti 7100 kg/ jutru , a po hektaru 12500 kg JUS vlage.

Znaci, kod vas u Backoj i u Sremu, jutro 28 redi?? :sta: :sta: a ja se uvek cudio kako vi imate bolje rodove od nas :haha: kad ono, nije nam isto jutro (kj). :haha: :haha: :haha: :haha: a ja ziveo u zabludi sve ove godine :haha: :haha: :haha: 64 tvojih redova /2.3 kj=28 redova po jutru. :D sad mi lakse jer i ja imam priblizne rodove :haha:

kiraj je napisao(la):
tarana je napisao(la):
gotov kukuruz. po odbitku vlage (20.5 F02) 3.4t/kj.
Da li je to kad odbiješ i trošmove sušenja ili pravi prinos sa 14% vlage.
Da ne bude zabune, jedno je količina za isplatu a drugo je prinos.Daću moj primer.Predato je 25400 kg sa vlagom 20%.Kukuruza jus kvaliteta je 23800 kg a za isplatu ostalo 20910 znači da su troškovi sušenja 2900 kg.Pravi prinos je 6800 kg /kj a plativo je 5970 kg/kj.
za isplatu. jus-a 3.4t/kj
na jednoj njivi 1/4 parcele je od proletos bila pod vodom.
na drugoj se voda nije videla s puta, ali kad sam obisao par krugova s kombajnerom, situacija je bila jasnija.kukuruz po ogumcima degenerisan.red se uopste ne vidi.sav je kriv.izvitoperen.
desilo se kako sam i prognozirao jos u junu.oko 20% manje nego prosle godine.
no, miran sam...sto je bilo do mene, uradjeno je kako treba i kad treba.
ko s ovakvim situacijama ne moze da se izbori, bolje da batali ovaj pos'o.
Post je spojen: [time]1287943452[/time]

ko nije iz banata nema pojma o cemu pricam.
ovaj sto mi bere, nije ovrsio 20% zita (bar 50 jutara).
drugar, od ukupno posejanih 30 jutara zita, nije ovrsio 17.
voda-voda- i samo voda!
procena je da je 10% povrsina u KI ataru, potpuno neupotrebljivo i za iducu godinu.na nekim parcelama i sad ima vode do kolena.

uradjen i b08 sto je do sad predato sa jedne parcele izadje 5885kg po kj sa prosecnom vlagom17,6%.
Sto mu naplativog dodje oko 5100kg.Otprilike 1/5 parcele je bila povremeno plovna to sam tek danas video, to je osetno umanjilo rod.

tarana je napisao(la):
ko nije iz banata nema pojma o cemu pricam.
ovaj sto mi bere, nije ovrsio 20% zita (bar 50 jutara).
drugar, od ukupno posejanih 30 jutara zita, nije ovrsio 17.
voda-voda- i samo voda!
procena je da je 10% povrsina u KI ataru, potpuno neupotrebljivo i za iducu godinu.na nekim parcelama i sad ima vode do kolena.
I kod mene u ataru katastrofalno loše.Kombajni propadalu,berači se vuku sa dva traktora.Kako će to poorati i kada ? ?

za
toshiba je napisao(la):
Znaci, kod vas u Backoj i u Sremu, jutro 28 redi?? :sta: :sta: a ja se uvek cudio kako vi imate bolje rodove od nas :haha: kad ono, nije nam isto jutro (kj). :haha: :haha: :haha: :haha: a ja ziveo u zabludi sve ove godine :haha: :haha: :haha: 64 tvojih redova /2.3 kj=28 redova po jutru. :D sad mi lakse jer i ja imam priblizne rodove :haha:
zavisi koliko je dugacka njiva macko.

malopre burazer dosao sa krunjenja, napunio 2 zmajevke 485, navrsene sa 3 kj i jos 4,5 dzakova od 50 kg posto nije stalo sve. Sorta Tyrex sejan 9,10 aprila na 20 i nesto :D
-kj=21 vrsta cisto da ne dodje do neke zabune :D
tezinu jos uvek ne znam sad je otisao da preda. kad se vrati javljam :D

Dkc 5783 skinut sa njive početkom oktobra 7,6 t po jutru, vlaga 22% cena je bila 17,5 din jus.(tada sam čekao da padne vlaga, a pala je cena :udri: i tabela se promenila za 20% na gore)
Ali to je prinos sa prva dva lanca (jutro). Inače sada ide prinos od 6-7 t vlaga od 17-19%

Hvala ljudi,nikad me nije ovako okenjalo...
...mada...
predusev soja
200 kg. 8-24-16 u jesen - kj.
170 kg. uree -kj.
1 folijarna prihrana
sejan 17.04 na 18cm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh