Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
juče se vršilo.matematika mi nije baš najsjajnija.
pre 3 nedelje sam merio vlagu na N01 i bila je 19% (do duše, temperatura zrna 25)
juče ovršeno sa 19.8%.
sve je moralo u silos.
ali hteo sam pošto-poto da izbegnem današnju kišu.
rezultate još ne znam, ali neće biti sjajni.
voda je učinila svoje. bar trećina parcele je patila.
odokativno, po odbijanju troškova za sušenje oko 35m/kj.
čim saznam tačne rezultate, objavljujem.

ja sam do sada brao ns 640, kvs kermes i pionir d 11 moja zapazanja,640 nije los ali je piionir i kvs puno bolji jedino sto se kvs tesko bere a pionir moras ranije ostalo mi je jos zp 677 i 684 pa cemo videti kakav je i kojije bio najbolji?? ali mislim da ce kermes biti najbolji

george pozdreav svuma forumašima da se prestavim ja sam đurica likić 39god iz siska po zanimanju umirovljeni policajac inače potječem iz poljoprivredničke obitelji sa banije ili banovine iz mjesta cerovljani trenutno živim na gradu a u fazi sam kupnje gospodarstva od mehanizacije posjedujem 3 traktora td 75a 98 godina imt539 90godina ursus 335 88godina prikolica balirka itd na ovaj forum sam se učlanijo redi rezmijene iskustva ne želim nikoga vrijeđati niti biti uvrijeđen. moj je moto ne plači za onim što je bilo već što će biti . lijep pozdrav svima
Post je spojen: [time]1287477520[/time]
george pozdreav svuma forumašima da se prestavim ja sam đurica likić 39god iz siska po zanimanju umirovljeni policajac inače potječem iz poljoprivredničke obitelji sa banije ili banovine iz mjesta cerovljani trenutno živim na gradu a u fazi sam kupnje gospodarstva od mehanizacije posjedujem 3 traktora td 75a 98 godina imt539 90godina ursus 335 88godina prikolica balirka itd na ovaj forum sam se učlanijo redi rezmijene iskustva ne želim nikoga vrijeđati niti biti uvrijeđen. moj je moto ne plači za onim što je bilo već što će biti . lijep pozdrav svima

Budi siguran da ce biti!Jeste da se teze bere od drugih ali nije to toliko strasno...Kad vidis kakav je i koliko ga rodi ne treba da ti bude zao!Ja sam stavio nove gume na komusaljku u beracu idem ujutru i nema toliko ljusaka,kad je dobar i izadje iz komusine!

kod nas se najbolje pokazao pionir D11, D12 i kvs kermes, mada je i novosadski 6030 dosta dobro rodio ali ga nije bilo tolko kao pionir i kvs

ljuboslav je napisao(la):
kod nas se najbolje pokazao pionir D11, D12 i kvs kermes, mada je i novosadski 6030 dosta dobro rodio ali ga nije bilo tolko kao pionir i kvs
Jel mozes da uslikas d11. Ja ga sejao i klipovi ne lice ninasta. Zrno je okruglo i uzano i uopste nema pravilne redove.

lucky je napisao(la):
ljuboslav je napisao(la):
Jel mozes da uslikas d11. Ja ga sejao i klipovi ne lice ninasta. Zrno je okruglo i uzano i uopste nema pravilne redove.
ja sam sejao kod mene super ,zrno krupno a ni klip nije mali ja sam ga sejao na 23,5 cm i prezadovoljan sam sledece godine sejem vise pod tim hibridom
Post je spojen: [time]1287492671[/time]

Kod mene je kermers dao najbolji rod (predusev je bila pšenica), za nijansu niže idu d11, d12, p88....Ali smo ipak rešili da nikada više ne sejemo kermes . Razlozi: zrno nikako da otpusti vlagu(a fao grupa je 600 :sta:, ), i ako bi ga skidao u zrnu, kad dođem na vagu ima pola da mi uzmu ::lose::. Dakle ostaje da se obere, tuluzina ko mladi bagrem, komušina izuzetno žilava i ima je mnogo u prikolici, jako se teško bere :nono: Moj rođak je u njivi sa kermesom iskrivio levator neokomušanih klipova ko kiflu ,pre neki dan mi pričao . JEste da je izuzetno rodan, ali ima i izuzetnih problema, a ti problemi poništavaju taj višak kilograma koliko može da rodi. :cao:

I dalje sam pristalica Genetic Rade.

Na repištu bez npk đubriva sa prihranom od 150kg/ha UREA prinos oko 12000kg/ha sa 18% vlage.

Zorane 0230 Pada kisa prijatelju samo zvoni,rekao sam inace idem ujutru dok je jos rosa i berem a ne sutra...mozda se nisam dobro izrazio :ppozdrav: a sto se tice Kermessa ja mislim da ce se jos dugo,dugo sejati na nasim njivama! Jeste da on nije za vrsidbu zbog visoke vlage ali zato je za ambar sjajan.Jedina mana mu je sto je malo vise skloniji bolesti crvenila i sto je jak na korenu! To je sve...

Matić je napisao(la):
Ima malo i do toga što je u pitanju Pazovačka zemlja.Ovde samo može da se sanja o takvim prinosima. :cao:

Jes' vala, i to je u pitanju.

Razmak u redu 19cm i nema braća da beru, jer su klipovi sitniji.

Znam da nije mesto ali da napišem da kod nas nema tih problema što se tiče braća cigana.Tj.ne beru kukuruz koji nije obran već samo posle kombajna idu i potkupljaju.

N 01 pre par dana 16.5% danas 18.9% kad se nisam slogirao.A imam jos i B08 i Florenciju,no sta je tu je sutra ako bog da ima da pukne 8 kj.Mislim da lepse mozemo cekati samo na prolece.

sasa22 je napisao(la):
N 01 pre par dana 16.5% danas 18.9% kad se nisam slogirao.A imam jos i B08 i Florenciju,no sta je tu je sutra ako bog da ima da pukne 8 kj.Mislim da lepse mozemo cekati samo na prolece.
Nije lose.Taman sam hteo da pitam jel neko danas krunio,koja je vlaga.... :sta:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh