Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sa obilaska
p88
epgfmg.jpg

druga parcela isto p88
28baceq.jpg

Szeky svaka čast.
Ona tvoja inkorporacija je očigledno odlično odradila posao.

Odlično...

Jeftina a vrlo efikasna kombinacija.
Jedini problem ostaci atrazina za iduću godinu.

dicki je napisao(la):
... i u plucima pri spartanju :cao:

Nažalost... Ma koliko proizvođači tvrdili da se herbicidi "brzo" razlažu, u to ne verujem.
Ranije sam poznavao čoveka koji je radio u Hidrozavodu u NS. On mi reče da ostaci herbicida svake godine u proseku napreduju po jedan metar u dubinu zemlje. To znači da sve podzemne vode na dubini do 50-60 metara već u sebi imaju ostatke pesticida.

@branko ....valjda ako svake godine idu po metar u zemlju te iste se i postepeno razlazu i ostaju slabije zar ne?

Da li neko zna o čemu se ovde radi, zašto je ovako uvrnut kukuruz? Ovo je F02 i na njemu ima mnogo više ovako uvrnutuh listova nego na NS 640. Pri tom je još F02 primetno slabiji od 640 a identična je agrotehnika. Da li je to odlika hibrida ili je nešto drugo u pitanju? Ja sam mislio da Pioneer ima bolji početni porast od NS hibrida a pokazalo se drugačije.

Samo još da napomenem da je na slikama neprskani kukuruz (a i na prskanom je isto stanje), odnosno to je na delu parcele koju nisam stigao da oprskam jer me je oterala kiša 30. maja. Prskao sam je Callistom i Talismanom 07. juna kad je kukuruz već imao 9 listova.

dsc00907.jpg

dsc00905bi.jpg

dsc00904.jpg

Analizu sam radio pre 4-5 godina. Nije falilo ničeg u ekstremnim količinama. Preporuke za đubrenje su bile otprilike baš onakve kako i inače bacam veštak i tako sam nastavio da radim i prethodnih godina. Jesenas je (na sojište) zaorano 90 kg/kj DAP-a a proletos je pre sevospremiranja bačeno oko 150 kg/kj UREA-e.

Soja je bila prošle godine. Parcele nisu iste ali su blizu jedna drugoj i već godinama idu zajedno u plodoredu pa je i identična agrotehnika na njima.

Ovo moze biti samo herbicid i nista drugo. Da je zicar ili neka druga stetocina on bi ostao mali i slabije napredovao. Takodje isto bi se desilo i da je nedostatak nekog elementa u zemlji. Najverovatnije je ostatak od prosle godine necega sto kukuruzu smeta.

od kalista je jer mi je rečeno u zemun polju da od kalista hoće da se tako uvija kao i od matona pošto su to hormonski herbicidi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh