Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cicimoric je napisao(la):
nije to tako gusto kako izgleda. Slikano je izdaleka pa je koriscen opticki zoom 18x pa zato izgleda da je jako gusto. Inace je razmak 20-21 cm
Dragan18 je napisao(la):
Fanasticno posejan kukuruz..... ::svaka cast:: ::svaka cast:: ::svaka cast::
Pa tako se pravilno i seje Pioneer kukuruz da bi dao odlican rod u zrnu , a za sklop i sejanje ja zasluzna kao sto sam vec jednom spomenuo nezamenjiva i po meni ::svaka cast:: ::svaka cast::
sejalica Gaspardo MT 6 ......... :D :ppozdrav: :ppozdrav:

cicimoric je napisao(la):
da ne ispada da postavljam samo najbolje kukuruze evo ga i najlosiji:

29wqsyf.jpg

Nikako ne mogu da se oslobodim sirka :zli: :zli: iako sam prskao ove godine 2 puta.

Prvi put kada je kukuruz bio u 3-4 lista sa 0.7 lit Esterona + 35 gr Tarota /KJ

i drugi put kada je kukuruz bio u 8 listova sa 0.15 lit Callista + 1.5 l Equipa /KJ
pa tebi je i najlosiji kukuruz ekstra. svaka cast , a ko sisa travu prerasto je i nes meta mu vise :ppozdrav:

IMT-550 je napisao(la):
a za sklop i sejanje ja zasluzna kao sto sam vec jednom spomenuo nezamenjiva i po meni ::svaka cast:: ::svaka cast::
sejalica Gaspardo MT 6 ......... :D :ppozdrav: :ppozdrav:

Meni je ove godine sejala šestoredna Gaspardo Magica i što se tiče same setve, tj. smeštanja zrna u zemlju i očuvanja vlage je fantastičana. Ali po pitanju preciznosti je sasvim prosečna, nimalo bolja od Nodetke, po meni i lošija jer sa veće visine ispušta zrno. Sejao sam F02 na 21.2 cm i sasvim je uobičajeno da gde god pogledaš ima razmaka od 15 do 26 cm. Naravno, podrazumeva se da je potreban broj isejanih zrna tačan i da je samo problem (ako je uopšte problem) u njihovom rasporedu.

Odg: Za nove članove da se predstave

@dukej
Za velike prinose je jako bitan dobar sklop pa samim tim znaci da je jako bitan zadati raspored zrna.Nista ne znaci sto je potroseno semena koliko treba ako ono nije pravilno rasporedjeno :ppozdrav:

Hteo bih da kazem Padikancu da moj komsija ima isti problem sa 684 Ultra (oko 10 jutara),i da je i kod njega isto tako dobio belu boju posle prskanja sa fokusom.Ja medjutim imam 444 ultra i kod njega bar za sada nema takvih pojava(tj.ima samo par biljaka na krajevima,pa postoji mogucnost da je da je kombinacija loseg vremena i mozda malo veca kolicina otrova uticalo na to).inace ja sam ga takodje prskao sa litar po hektaru,a cak i veca kolicina od preporucene ne bi trebalo da mu stvara problem(bar tako tvrde strucnjaci).da napomenem jos da sam i 2009 imao 444 ultra i da nije bilo problema tj. na kraju je imao normalan prinos ,tako da je moje misljenje da ce na kraju sve biti ok.

Hteo bih da kazem Padikancu da moj komsija ima isti problem sa 684 Ultra (oko 10 jutara),i da je i kod njega isto tako dobio belu boju posle prskanja sa fokusom.Ja medjutim imam 444 ultra i kod njega bar za sada nema takvih pojava(tj.ima samo par biljaka na krajevima,pa postoji mogucnost da je da je kombinacija loseg vremena i mozda malo veca kolicina otrova uticalo na to).inace ja sam ga takodje prskao sa litar po hektaru,a cak i veca kolicina od preporucene ne bi trebalo da mu stvara problem(bar tako tvrde strucnjaci).da napomenem jos da sam i 2009 imao 444 ultra i da nije bilo problema tj. na kraju je imao normalan prinos ,tako da je moje misljenje da ce na kraju sve biti ok.

Koji si prinos imao prosle godine sa 444 ultra?

Juče sam predveče bio da prihranim preko lista neke kukuruze(Ekoboster 2).Na parceli gde sam imao onaj bled(žut)kukuruz, o kome se pisalo ranije,situacija se iz korena promenila.Sav kukuruz je dobio tamno zelenu boju.Eto šta znači dva -tri dana sunca.

Branko je napisao(la):
Jel to onaj što ga je led oštetio?
Da,ovde fali oko 1/5 sklopa moracu da ga posolim sa malo AN-a da bude hiperaktivan dok je lepo vreme.Za one koji se ne secaju to je pre dve nedelje izgledalo ovako
n5n4tu.jpg
:cool: okacio sam slike i za repu koja je bila katastrofalna

Prinos 444ultra 2009 je bio od oko 4t po jutru(brano beracem oko 1 oktobra ,vrlo cisto se brao,vrlo se malo krunio prilikom branja, sto me je vrlo prijatno iznenadio).Sa prinosom sam ja bio zadovoljan ,sa obzirom da nije bas sejan u preterano cistu njivu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh