Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

Da nije rasipan an pa + kisa + hladno?

od iznenadjenja sam jutros zaboravio da sam pre neki dan bacao rasipačem KAN. u kombinaciji sa ovakvim vremenom i velikom vlagom dobijeni su ovakvi rezultati. da je bilo suvo vreme ne bi bilo ovolikih ištećenja. čestitam vama koji ste pogodili, ja sam ovo prvi put video.
nego, da vidite ovo. obilazeci njive nadjoh u jednoj od 1,5h stazicu koja ide dijagonalnoj skoro u pravoj liniji. strukovi kukuruza su skoro pravo isečeni. u razgovoru sa starim kumom rekao mi je da je to uradila srna vodeći mladunče. kaže da ona ide ispred i odgrize struk praveći put.

Free Image Hosting by ImageBam.com

zajebao sam ga žešće, al sad šta je tu je. zanima me da li će se to osetiti na prinosu? na gornjim slikama sa stazicom usev je kolomba i tamo sam isto išao sa rasipačem i AN-om, ali pre kiša i oštećenja nema.

5etm3d.jpg

ovako izgleda moj B23 danas oko 16 casova

Pa tamo gde nema vode dobro izgleda.Kod mene su kukuruzi žuti kao limunovi.Mislim na ceo atar.

ma nije on los samo je voda dosla pa se nadam da ce brzo i da ode a imam oko 2.5 ha sto mi nije ni nikao 50% kasno ga zasejao pa ga kisa sto je padala zadnjih dana sjebala

moj kukuruz posle obilnih kisa :ppozdrav:

malo se iskrivio od vetra
5zf8sg.jpg

druga njiva
w2tn6.jpg

cpyy9.jpg

iako je prskano ima malo trave na vrste :D

dobar kukuruz nema sta...a to malo treve sto ima,mu vise nista ne smeta...izgurao je on.. :D

Ispraviće se on za dva tri sunčana i topla dana.
Žutilo koje se javlja na razvijenijim tj. većim kukuruzima je usled neravnomernog razvoja korena i krošnje.Koren nema brzinu da isprati rast nadzemnog dela i usled toga je snabdevanje nekim mikro i makro elementima usporeno ka lišću.Biljka sama zadržava hranu u korenu kako bi stimulisala njegov razvoj i zbog toga lišće pati.Vremenom će se boja vratiti i umanjenja prinosa NE može biti zbog toga.
To bi ukratko bilo objašnjenje koje sam ja dobio od nekih renomiranih stručnjaka za kukuruz.

acA cS prO je napisao(la):
moj kukuruz posle obilnih kisa :ppozdrav:

malo se iskrivio od vetra

druga njiva
iako je prskano ima malo trave na vrste :D
Da nije mozda jedna od tih parcela kod motela zrno kada se ide za novo selo sa leve strane? :cao:

@IMT-550
ne, obe njive su na bavanistanskom putu u drugoj duzi.

Zoran Kostović je napisao(la):
Zašto ima toliko korova u trakama?
to se i ja pitam, a prskan je. nije ga unistio otrov, ali sva sreca da je on izrastao i da mu ne smeta :ppozdrav:

to se i ja pitam, a prskan je. nije ga unistio otrov, ali sva sreca da je on izrastao i da mu ne smeta :ppozdrav:
Sada mu nesmeta ali sledece godina za sledecu kulture ce da malko smeta , tako da ti je sa korovima u bilo cemu a narocito u kukuruzu pravilo unisti sve sto vise mozes bilo hemijskim ili mehanickim putem u jednoj proizvodnoj godini i nemoj da ostanu za dogodine jer se korov oranjem UMNOZAVA........ :udri:

IMT-550 je napisao(la):
Sada mu nesmeta ali sledece godina za sledecu kulture ce da malko smeta , tako da ti je sa korovima u bilo cemu a narocito u kukuruzu pravilo unisti sve sto vise mozes bilo hemijskim ili mehanickim putem u jednoj proizvodnoj godini i nemoj da ostanu za dogodine jer se korov oranjem UMNOZAVA........ :udri:
eh kakav je prosle godine moj kukuruz bio, ove godine je extra. tako da sam ja vise nego zadovoljan. upravu si za korove ali sad je malo kasno za prskanje, bojim se da cu ga izlomiti sa tratkorom a i kaljavo je mnogo. danas umalo se nisam udavio u blatu dok sam dosao do te njive :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh