Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

kod mene trenutno najbolje napreduju Maisadour hibridi.... ostali su jos zuckasti i usporeni zbog vremena .... (maisadour sam pre 2 nedelje prskao sa Matonom + sam dodao 10 kg uree na 4 jutra , mozda je i to delovalo pozitivno)

Ove godine od svih mogućih hibrida koje sam posejao najbolje napreduju Pionir R10, Majsdur Fao 500 i ZP 606 u ranom porastu, dok se NS kokičar jadan muči... Ovi prvi su na šestom listu a kokičar tek na trećem.

ja imam problem moj kukuruz je pobeleo ali bukvalno doduše ne ceo struk nego par listova i to pri stablu inače radi se o 684 ultra i prskan je pre 6 dana sa 2l/h sa fokus ultra lik iz basf-a kaže da je to do semena ali pošto iz levka izbija 10list on je normalne zelene boje i kaže da če se oporaviti i još da dodam da se to desilo samo onom kukuruzu koi je manji i da vas pitam da nije to zbog previše đubreta
440kg/h 3x16 i 330kg/h uree slikao sam ga ali nemogu da postavim slike jer trenutno nemam usb kabal
šta vi mislite o čemu se tu radi . :sta: :sta: :sta:

Evo Pionira :D

rs56ao.jpg

258wfg2.jpg

sxeyz8.jpg

m8db2a.jpg

evo kako to izgleda kod mene a iz BASF-a kažu da nije zbog otrova jer bi sav kukuruz bio takav
28aki1l.jpg
2j0o1ag.jpg
bi8n76.jpg

ali ovo nije na kraju njive nego je ovakav po celoj njivi ali samo onaj koi je do 5-6 lista a onaj veći nije baš tako beo

To je najverovatnije od preteranog azota.
Jedan moj kolega je imao takav problem pre nekoliko godina kada je bacao 200kg uree po kj.Od tada vise nikad ne baca vise od 120-150 kg.To su mu preporucili savetodavci.Inace ta bela boja je kasnije nestala, nije bilo nikakvih problema.

kakve ima veza taj azot pa ja vec deset godina bacam 250kg uree po kj i nikad nisam imao nikakav problem

Ma kakva urea,to je ili neki herbicid od ranije,ili od sad,ili pak normalan razvoj hibrida (usta najmanje verujem).

Do hibrida nije sigurno, moj 684 je crn kao gora, i bar duplo veci od tog. Fokus ga je zaj... garant, nije bas da ga podnosi bez posledica.

šta je ovo ljudi moji?? kad se ne šlogirah jutros, ovo je P-88

2,2l valsagarda pre nicanja, mustang pre ovih kiša.

kod nas se slicno pojavili na kukurtuzu ko je prskao sa nikonom i dinmarkom ali u nivi svaki deseti u redu je takav

ma ja sam 99% siguran da ovo nema veze sa hemijom. idem da vidim ostale parcele

s
cukaneca je napisao(la):
ma ja sam 99% siguran da ovo nema veze sa hemijom. idem da vidim ostale parcele
si radio seme sa insekticidima
slicno se desi kad prihranjujes anom ili ureom kukuruz rasipacem ili da je komsija prskao suncokret a da je duvao jak vetar pa da je naneo na tvoj usev neki herbicid
Post je spojen: [time]1275378911[/time]

cukaneca je napisao(la):
šta je ovo ljudi moji?? kad se ne šlogirah jutros, ovo je P-88

2,2l valsagarda pre nicanja, mustang pre ovih kiša.
mozda zbog silnih padavina i hladnog vremena, i ja sam imao jednu takvu njivu koja je kasnije bila zasejana, sav je bio bled, ali pre toga je bilo nedelju dana hladnog vremena i previse kise :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh