cicimoric
Član
Odg: Za nove članove da se predstave
i isti taj B23 danas
cicimoric je napisao(la):sejan 17 aprila
![]()
i isti taj B23 danas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
cicimoric je napisao(la):sejan 17 aprila
![]()
Nema sta kukuruz prva liga a narocito sto ga je Gaspardo-va sejalica ''nacickala"...cicimoric je napisao(la):

tarana je napisao(la):sto ne paras (spartas) cici?

e sad......kod nas ga skoro i ne seju.Farmer Bob je napisao(la):@cici,cudi me da sejes B23,znam da je promoter Margan govorio za taj hibrid da ga "hvata crvenilo"tu oko Zrenjanina i juznije![]()
e sad......kod nas ga skoro i ne seju.
Takav kukuruz ce da da odlican prinos i bez spartanja,sto znaci jedna stavka manje nafta za spartanje,ja prosle godine nisam stigao jednu njivu da ospartam prskali smo kukuruz i dok je prosla karenca on prerastao i ostala cist bez spartanja a prinos je bio odlican znaci nista manje od parcela koje sam stigao da "oparam"tako da je spartanje relativna stvar moz' ai i nemora biticicimoric je napisao(la):tarana je napisao(la):sto ne paras (spartas) cici?
nemam vremena jer moram da prskam soje

cicimoric je napisao(la):Prosle godine kukuruze nismo uopste spartali jer nismo stigli ali sam pristalica spartanja. Ipak treba preci jednom sa spartacem i kada nema korova uopste da povrsinski sloj bude rastresit jer u susnom julu i avgustu budu manje pukotine kada je spartan kukuruz. Taj sitan sloj zemlje cuva vlagu u zemlji.
U potpunosti se slazem sa vama samo kazem da ako se nestigne neka njiva a pritom je cista kao cici-jeva sa slike nista mu nece faliti ,ali treba ici na to da svaka ili najveci deo njiva (ako ih ima vise) bude ospartan .......mityoo je napisao(la):Tačno! Ne špartam zbog korova, Ali i onda špartam!