Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

cicimoric je napisao(la):
sejan 17 aprila

vi3cj5.jpg

i isti taj B23 danas

2uib3oy.jpg

2nqgkly.jpg

Cici, ako bude osnovano neko udruženje proizvođača kukuruza, onda da tebe postavimo za predsednika.

svaka čast kukuruz je extra i jednako je pnikao

@cici,cudi me da sejes B23,znam da je promoter Margan govorio za taj hibrid da ga "hvata crvenilo"tu oko Zrenjanina i juznije :sta: :sta: e sad......kod nas ga skoro i ne seju.

Farmer Bob je napisao(la):
@cici,cudi me da sejes B23,znam da je promoter Margan govorio za taj hibrid da ga "hvata crvenilo"tu oko Zrenjanina i juznije :sta: :sta: e sad......kod nas ga skoro i ne seju.

Do sada nismo imali problema sa crvenilom. Ne kazem da ga nema uopste. Ima godina kada se pojavi ali u zanemarljivo malom procentu. Inace B23 nisam sejao od 2004 godina iako mi se taj hibrid favorit. Mana mu je sto ima dosta veliku vlagu u vreme vrsenja, ali ove godine nisam mogao da odolim :osmeh: i morao sam da ga posejem na nekih 15 - 20 % povrsina koji je pod kukuruzom

tarana je napisao(la):
sto ne paras (spartas) cici?

nemam vremena jer moram da prskam soje
Takav kukuruz ce da da odlican prinos i bez spartanja,sto znaci jedna stavka manje nafta za spartanje,ja prosle godine nisam stigao jednu njivu da ospartam prskali smo kukuruz i dok je prosla karenca on prerastao i ostala cist bez spartanja a prinos je bio odlican znaci nista manje od parcela koje sam stigao da "oparam"tako da je spartanje relativna stvar moz' ai i nemora biti :ppozdrav:

Prosle godine kukuruze nismo uopste spartali jer nismo stigli ali sam pristalica spartanja. Ipak treba preci jednom sa spartacem i kada nema korova uopste da povrsinski sloj bude rastresit jer u susnom julu i avgustu budu manje pukotine kada je spartan kukuruz. Taj sitan sloj zemlje cuva vlagu u zemlji.

Tačno! Ne špartam zbog korova, Ali i onda špartam!

Da li neko zna zasto bi kukuruz mogao da izgleda ovako? da dodam, nije prskan, samo prva 4 reda do puta izgledaju ovako , a ostalo se zeleni. inace je tu prosle godine bila uvratina pa sam ja orao popreko jer ide brze. Da nije zbog toga sto je tu sabijenija zemlja?

25f4q3r.jpg

Prosle godine kukuruze nismo uopste spartali jer nismo stigli ali sam pristalica spartanja. Ipak treba preci jednom sa spartacem i kada nema korova uopste da povrsinski sloj bude rastresit jer u susnom julu i avgustu budu manje pukotine kada je spartan kukuruz. Taj sitan sloj zemlje cuva vlagu u zemlji.
mityoo je napisao(la):
Tačno! Ne špartam zbog korova, Ali i onda špartam!
U potpunosti se slazem sa vama samo kazem da ako se nestigne neka njiva a pritom je cista kao cici-jeva sa slike nista mu nece faliti ,ali treba ici na to da svaka ili najveci deo njiva (ako ih ima vise) bude ospartan ....... :ppozdrav: :cao:

spartanje razbija pokoricu i sprecava evapotranspiraciju( odavanje vode iz zemljista i sa biljke). Vrlo korisna operacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh