Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

evo i moga kukuruza slikano juce
215ycp.jpg

sto se tice vasih predhodnih pisanja tacno je da preparati na bazi 2,4d izazivaju uvijanje listova ali ne i ljubicastu boju. Ljubicastu boju hoce da izazove nedostatak fosfora u rani fazama razvoja kukuruza, kada koren dodje do fosfora ta boja nestane. Posetite sajt agosave pa pogledajte slike koje govore u prilog mojoj tvrdnji.

Ovom su "ozeble "noge i davila ga voda.Ni sirak nije bolje prošao.
346ssbq.jpg

A štaje sa ovim ? ovo je slika iz bašte i ima dosta "povaljanog" kukuruza izgleda kao da je polomljen :sta:
24npvma.jpg

25sbp60.jpg

nije bilo leda samo kiša i vetar ?

pa bila je sigurno jaka kisa i velike kapi...i onda ga umlatile...ali oporavice se od toga... :ppozdrav:

Pa ovako ,dok ja nadjem de se pise.Da se i ja predstavim.
Ja sam Miroslav iz sela Lalić kod Odžaka.85'godište sam i bavim se poljoprivredom i trenutno radim 20ha.Mehanizaciju si održavam sam,pa se pomalo i bavim mehaničarskim radovima.Trenutno imam kombajn Zmaj 161,ursusa c360 i belorusa 82 sa ts46 motorom i normalno sa raznim priključcima.Ovaj sajt mi se jako sviđa zato što se tu može svašta novo naučiti iz iskustva drugih.To je to od mene za početak i nadam se da je dovoljno.

Kukuruzi su jadno žuti.
Na sreću sirak isto.
Ali zato gorušica tamno zelena i počela da cveta.

Maisadour sejan 3.05.2010.

Kazu treba mu 10-15 dana samo da nikne, a vid ovog

Trebalo mu je 18 dana :cao:
Post je spojen: [time]1274595319[/time]

@Dragan18! isto i kod mene tera 5 list

Posle 2 strahovitog leda.Jedan za Djurdjevdan a drugi juce.Ljudima je totalno unistena repa a kukuruz se ovaj put nece izvuci.
wcil1y.jpg
e0ioid.jpg

Slična situacija je i kod mene u jednom delu atara od oko 4 km x 3 km :udri: od mene prema Opovu i Barandi .

Ljudi ja kad vidim Vas kukuruz smuci mi se zivot ::namigivanje:: ::namigivanje::
Kod mene ko da sam sejao palamidu a ne kukuruz :sta: :sta:
Ja sam posejao 444 ultra 17.04.2010 naravno ujedno sam i prskao protiv korova posto se prosle godine nije radila njiva tj zakorovila sto bi rekli. Danas uspem nekako da obidjem njivu i zgranem se koliko ima trave a kukuruz nejednak tj negde isterao 5 pero a negde tek na 2-om. Interesuje me dal smem da prskam u kombinaciji siran i maton?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh