Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

Ja sam tu kombinaciju koristio, e sad onaj što je već pet lista..... To je gornja granica matonu ako se nevaram!

Pa to i jeste problem ali me pojedini uveravaju da 444 ultra mozes prskati matonom sve dok mozes traktorom u njivu tj da je otporan i da nema problema. :sta: :sta: Jbg ja nemam iskustva bas nikakvog , sve sto sam radio citao sam na forumu (sad izgledam ko neki cudak ::namigivanje:: )

+edit :
Sandore pa kad da isprskam? Kisa svaki boziji dan. I sad nema sanse da prskam bar jos 3-4 dana dok se malo ne prosusi. Kazi mi zasto je sutra zadnji dan?

Evo jos slika,ovo desno je pu a dubina vode je oko 50cm
2njlsw1.jpg
2q8277t.jpg
Ako nekog intresuje slikacu i gde je nekad bila repa i to za skolske udzbenike.

Da li bih bio ljubazan da se predstaviš ovde http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/2490/ I gde je ta Okolina ??

luckystrike je napisao(la):
Pa to i jeste problem ali me pojedini uveravaju da 444 ultra mozes prskati matonom sve dok mozes traktorom u njivu tj da je otporan i da nema problema. :sta: :sta: Jbg ja nemam iskustva bas nikakvog , sve sto sam radio citao sam na forumu (sad izgledam ko neki cudak ::namigivanje:: )

+edit :
Sandore pa kad da isprskam? Kisa svaki boziji dan. I sad nema sanse da prskam bar jos 3-4 dana dok se malo ne prosusi. Kazi mi zasto je sutra zadnji dan?
444ULTRA je otporan na herbicid Fokus ultra, a maton će da se ponaša sa njim kao i sa svakim drugim hibridom... Zato ti je zadnji dan jer ako pređe 5 lista može negativno da utiče na prinos kukuruza!

I da se prilikom međuredne kultivacije lomi kao da je od stakla.

Nije bilo leda juče.

Danas samo par pljuskova, ali samo u delu atara prema Inđiji i Novim Karlovcima.
Prema Petrović salašu ništa, celo popodne sam tamo bio i prskao kukuruz.

Sase nisu dobile kisu a led je otprilike isao od Sl. vinograda pa prema farmi na P.salasu sirine jedno 5-6km i sad to ti je oko 30km Vinogradi-Surduk.Znaci nema nista osim da ne poverujes suncokretu.Podneo je kao da i nije bilo led poneki list ostecen ali ni jedna biljka nije slomljena (gledana parcela od 12 k/j ) a kukuruz i repa strasno gledati.Jos imaju rupe u zemlji od leda pogotovo na ugari a palo je strahovito puno kise a rupe se jos vide.

Ovako izgleda danas
2hwkaie.jpg
ixehkx.jpg
rmmqdx.jpg
za sada je strasno ali nije jos uvek za presevanje mozda da se negde useje.Videcemo sta ce sunce da uradi ovih par dana.

Hvala ljudi,trudim se...ako nisam sa traktorom na njivi onda sam sa motorom...
Šetam,brojim,gledam,mozgam...

I ja sa isto ali ne vredi,ovaj pade i sve otislo u nepovrat.dosta je bilo i prvi put a kamoli ovaj drugi,sve je potamanio

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh