Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

mityoo je napisao(la):
Neko je bio pisao da kukuruz nemože da nikne za manje od 10 dana?? Kako sad odjednom niče osmi dan?
pa moze, kad je temperatura zemljista idealan za nicanje kukuruza, mi osmi dan nismo mogli oprskati acetohlorom....

Pitanje: da li "Acetohlor" koji je primenjen u kukuruzu kada je on bio u fazi nicanja (niklo oko 80 % biljaka) oštećuje usev?

Kukuruz je posejan 21. aprila, počeo je nicati 1. maja, a oprskan je 3. maja. Da li je neko imao takav slučaj i šta mogu očekivati?

Doze su bile 1 l "Acetogal plus", 1 l "Terbis" i 0,5 l "Maton" po jednom k.j.

Okrim je napisao(la):
Pitanje: da li "Acetohlor" koji je primenjen u kukuruzu kada je on bio u fazi nicanja (niklo oko 80 % biljaka) oštećuje usev?

Kukuruz je posejan 21. aprila, počeo je nicati 1. maja, a oprskan je 3. maja. Da li je neko imao takav slučaj i šta mogu očekivati?

Doze su bile 1 l "Acetogal plus", 1 l "Terbis" i 0,5 l "Maton" po jednom k.j.
Nista ne brini,usevi nisu osteceni. I ja sam isto tako prosle godine prskao.

TO sa osusenim listovima se pojavilo i kod mene i u sojistu i u repistu a juce smo spartali onaj u sojistu (nisam rekao hibrid je pionirov d12 tretiran poncom) znaci cetiri reda koje smo spartali su bili sa sasusenim listovima a oni pored nisu. Kako to objasniti?
Post je spojen: [time]1273220126[/time]

Niche on i peti dan posle setve
Chille je napisao(la):
mityoo je napisao(la):
Neko je bio pisao da kukuruz nemože da nikne za manje od 10 dana?? Kako sad odjednom niče osmi dan?
pa moze, kad je temperatura zemljista idealan za nicanje kukuruza, mi osmi dan nismo mogli oprskati acetohlorom....

mile bozic je napisao(la):
Niche on i peti dan posle setve
Chille je napisao(la):
mityoo je napisao(la):

Eto ,to se dogodilo mom kukuruzu. I pasulj posejan prošle subote je isto nikao.
Idealno vreme za nicanje - toplo vreme i dovoljno vlage u zemlji.

Evo sta smo sejali ove godine sejali ZP,AS i NS hibridi! kukuruz je u 2 lista trenutno! Herbicide smo uzeli posle nicanja NICON I MUSTANG uz to cemo dodati i UREU preko lista!

Zapisite ovu godinu sto se tice nicanja. Ovo su gotovo laboratoriski uslovi. Obicno kukuruz nikne za nekih 12-14 dana,ali ove godine za 10 ,a i malo manje ako je plitko posejan.

I ako bude dovoljno padavina, i ako je agrotehnika puna moze ova 2010 mozda da bude i rekordna po prinosu po ha. :D

Zanima me da li medjuredna prihrana (sa kan, an, urea ili sta vec) ide kod prvog spartanja kukuruza ili kod drugog?

ZP 684 posejan 10.04.prskano sa acetohlorom posle setve .Ovih dana će dobiti calisto, posle špartač i do branja je voljno.
n659jk.jpg

Zanimljivo resenje sa tanjiracom. Psenica se dosta radi tako ali kukuruz :sta:
Na jesen ces nam napisati koliki je prinos u odnosu na redovno odradjen kukuruz. Ili si vec radio redukovanom obradom kukuruz, proslih godina pa imas neka zapazanja?
:cao:

Imam u kukuruzu one trave popularne "hocu-necu".... jel je unistava BANVEL(Palacid)?? :ppozdrav:

bojcetic je napisao(la):
Zanimljivo resenje sa tanjiracom. Psenica se dosta radi tako ali kukuruz :sta:
Na jesen ces nam napisati koliki je prinos u odnosu na redovno odradjen kukuruz. Ili si vec radio redukovanom obradom kukuruz, proslih godina pa imas neka zapazanja?
:cao:

Prosle godine sam imao jednu takvu parcelu. Ustrvari 2/3 parcele a 1/3 bila orana i nisam primetio nikakvu razliku

e ovaj NO1 će mi život skratiti. :udri:
posle prskanja laudisom je postao zeleno-beo..
danas moram opet da ga vidim...

Nije uteha, ali nisi jedini koji muci muku sa njim doduse ne u toj meri.Tanan, bled, sam sebi tezak sav nesto nakrivljen.Da stres bude veci zafalilo semena pa imam 4 reda b08 medj njim,gora zelen,jak, bezi za jedan list videcemo na jesen ali ali faza zaljubljenosti vec prolazi.

A meni N01 pici ko lud,a F38 nesto dobio ljubicastu boju. Ali ajde da nepreudiciramo stvari.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh