Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

@Dragojlo
Posej ZP505 pa ces videti sta je kukuuz,neces vise ni razmisljati o nekom drugom kukuruzu,veruj mi imao sam ga i prosle i predprosle godine extra je :ppozdrav: .Kod nas mu je cena 2690 din sto po trenutnom kursu izadje negde oko 27 e.

kod nas se jako dobro pokazao zp 434,ali je u kukuruzu tata za sve hibride lg poncho!!!

rasa02 je napisao(la):
@Dragojlo
Posej ZP505 pa ces videti sta je kukuuz,neces vise ni razmisljati o nekom drugom kukuruzu,veruj mi imao sam ga i prosle i predprosle godine extra je :ppozdrav: .Kod nas mu je cena 2690 din sto po trenutnom kursu izadje negde oko 27 e.

Ma vjerujem prijatelju, bas zato i pisem NS i ZP su odlicni ovde kod mene, ZP 434 kod ovde ga ljudi zakivaju u zvezde, ne da rodi ali je suv kao barut, a glavna je stavar na prezentaciji pionira bila kada neko iz mase dobaci ma 434 je bog :haha: :bravo:

ma kao kolega mica967 rece od fao 600 NS 6030, od fao 500 NS 5043 5010.
I jos po meni ZP iz fao 500 kao sto si rekao ZP505, po karakterisitikama isti kao 434 smao jos rodniji, po katalogu 13-15t/ha a 434 13t/ha, i jako dobar sklop 70000 to je negde ako se ne varam 20cm sto je za moje uslove idaealno...

rasa02 na koliko si sejao ova ZP505 i jeli otpusta vlagu kao i 434, i da li susu podnosi kao sto govore...

Pozdrav

Post je spojen: [time]1266621972[/time]

Dobra cena nije skupo kako je bilo lani...

ovi stranci hibridi dok predju carine i pokupe akcize, markice,taksice,marze...nema te ni u kucinama ::lose::

Pogledaj rezultate ogleda koji su radjeni na mojoj njivi.To je u temi ZP hibridi prinos za ponos.Sejem i 434 i 341 kao i 684,677 i sa svim hibridima sam zadovoljan.Rezultati ogleda su 100% tacni,nisu stelovani i naduvavani kao sto se radi kod nekih kuca.I ove godine cu imati oglede pa ako te bude zanimalo mogu Ti javiti kada budemo kombajnirali da dodjes i licno se uveris,nismo mnogo daleko.

Ja koliko znam strani hibridi se normalno umnazaju kod nas,mozda ako su u pitanju vise kategorije semena pa takse na njih znacajno povecavaju cenu.Domace semenske kuce imaju ove godine prihvatljive cene i tu oko 2500 cak i manje mi skroz odgovara. Palim ovih dana za Novi Sad da vidim kakve su cene u institutu cujem ima neki popust?

Hvala Dragane na informaciji,najverovatnije cu u sredu za ns pa cu i pazariti,ko zna mozda kasnije seme i poskupi :D pa u pazar sto pre da makar seme skinem sa liste troskova

Pre 3 dana me zvali iz zadruge cene semena snizeno za oko 400 din po vreci, tako je bilo i prosle god kao nece biti semena pa mi zuri i ja sam kupio ZP684 po 4200 din a posle komsija kupio po 2800 din...

I kod mene ista situacuja pala cena Pioneera :D Sreća pa još nisam platio

i ja sam se prosle godine zajebao daj zuri odma u pocetku da kupim kad ono posle pojeftinilo seme, sad necu tako zuriti tek tamo polovinom marta sam planirao

Ja tako prošao prošle godine kupio u četvrtak , a u ponedeljak snizili cene . :udri: Tako da sad još čekam , ali ni ove cene nisu jake dosta prihvatljive .

stiglo seme,b08 2600din i no1 2900din.Dogodine cu ponovo da pogledam ovu temu.Nemojte mi javljti dal sam se zaj..o.

Sale, gde si pazario, jel ima na lageru ili.. :cao:

rekao sam da negledam temu,kako da ti odgovorim na pitanje :haha:
stize pp

Cene od 18.02.2010
Agris 1900din

Pionir
y54 2300
f02 2580
b23 2880
p12 2580
N01 2880

Kws
kermes 3025
grecale 2420

Ns
6030 2320
640 - II-
5043 -II-
zenit -II-
radan -II-

Zp
684 2150
677 1900

As
62 2780
72 2780

Pozdrav.
Iz nekog posla, kada sam i sam imao firmu,ostali su mi dužni 120.000din. Sada mi nude KWS hibrid u kompenzaciju.Preuzimanje od 01-10 marta.Može li mi neko pomoći savetom koje seme da uzmem, da li jednu vrstu ili mešano.Nemam imanje pa bi to prodao a da neko ne pomisli da sam neka mangupčina ja bih ga povezao u zadrugu gde mi budu rekli pa neka izabere.Čini mi se da je u okolini Odžaka . U svakom slučaju mogli bi se o svemu dogovoriti. :cao:

Kermes je po meni najbolji KWS hibrid,ali se tesko skida beracem... pa zatim luce.. svakako nemoj uzimati samo jedan hibrid!

Ljudi nemojte zuriti sa semenima...Znate kako to ide,prvo se u prodaji nadju hibridi koji su prepakovani tj.stare zalihe.Uglavnom imaju manju klijavost ali opet u granici JUS-a,ali opet novo je novo...Sto se tice Pioneera tu se igraju razne igre.Rabat koji Delta daje velikim kupcima je i preko 30% i zato se u prodaji nalazi jeftiniji kukuruz nego sto su VELEPRODAJNE cene kod njih.Ali to nama i odgovara zar ne:haha: :DHibridi koji su ove godine trazeni vise nego neki drugi su K67,B08,F02...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh