Kukuruz 2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odg: Za nove članove da se predstave

isidor je napisao(la):
Kosta misli o dekalab hibridima

ja više reći na jesen, sejaću pa će da vidimo

evo nekih cena kod mojih komsija:
as 62,72 - 30.000 sem. - 2950din
- II - - 20.000 sem. - 1900din
as 54 -30.000 sem. - 3100din
pioneer florencia,f02,colomba -2750din
b08,b23... -3100din
kws kermes -3400din
3381,grecale.. -3100din

voleo bi i vi da iznesete,da cisto uporedimo.

KishRobert je napisao(la):
evo nekih cena kod mojih komsija:
as 62,72 - 30.000 sem. - 2950din
- II - - 20.000 sem. - 1900din
as 54 -30.000 sem. - 3100din
pioneer florencia,f02,colomba -2750din
b08,b23... -3100din
kws kermes -3400din
3381,grecale.. -3100din

voleo bi i vi da iznesete,da cisto uporedimo.

Evo neke od cena iz naseg kraja

PIONEER
Florencia, Colomba, R10 - 2.350
F02, A24, B08 - 2.650
K67, B23 - 2.900

KWS
Luce - 2.150
Grecale, 3381 - 2.500
Kermes - 3.100

NS
640, 6010, 6030 - 2.300

ZP
434 - 2.300
677 - 2100

AS 62 - 2.750 (30.000zrna)

Samo zato što je u kontekstu teme ovaj post neće biti obrisan.
Za reklamiranje najpre treba pročitati pravila: http://poljoinfo.com/ponuda/pravila-malih-oglasa/

U dilemi sam da li da narucim kod tebe da nebude da ti cena prati i kvalitet .pozdrav :cao:

ognjen74 je napisao(la):
U dilemi sam da li da narucim kod tebe da nebude da ti cena prati i kvalitet .pozdrav :cao:
E najbolje je da dodjes onda licno da se uveris, da vidis Original deklaraciju (ne na vreci, nego na A4 obrascu koje je izdata od min.poljobrivrede) na kojoj pise detaljno br. deklaracije, broj partije, broj komada proizvedenih vreca od svake partije, god. proizvodnje semena, doradni centar, klijavost, energija, cime je tretirano seme... A cena semena zavisi koliko ste dobili rabata, da li je roba placena avansno, kolicina, kada je izvucena iz magacina i koliko trgovac hoce da zaradi

Dragojlo je napisao(la):
Pa o tome je jutros pricao gosn. dr. iz Chemical Agrosave, za AS hibride oni jedini imaju vrece od 20 i 30 hiljada sjetvenih jedinca-zrna, tako da si potpuno u pravu, a ovoje sigurno jako pametna stvar sto su uradili iz Agrosave.

Veliki je broj nas nazovimo poljoprivrednika cije parcele ne prelaze 1ha, ja svake godine imam viska pola vrece, nemozes uklopiti niakako sve da utrosis uvek ostaje, a sto da ostaje kada ja svake godine uzimam novo seme, sveze je sveze.

Dve verece nemogu biti dovoljne za 1ha od po 25.000 *jedino u slucaju sklopa od 28-29cm sto odgovara ovoj brojci, a ko jos toliko retko seje gotovo niko*, dok dve vrece kao sto je kod AS hibrida od po 30.000 tacno pokrivaju 1ha u najcescem sklopu a to je od oko 23-24cm.

Ja ako naletim na jednu vrecu AS 54 ili AS 62 uzecu da i njih probam ove godine vidim da su mnogi sejali i d a su jako zadovoljni, a sudeci po prici danas u emisiji kod cica Zaharija ispada da ovi AS imaju najsavremeniji doradni centar i opremu kod nas, ako je tako alal vera, da i mi imamo nesto domace a po najsavremenijoj tehnologiji izradjeno. :D

nisu bas svi zadovoljni...ima mnogo boljih semenskih kuca...ja sam probao pre dve godine i nikad vise...klijavost strasno slaba... :nono:

Pre desetak dana sam kupio 20 t kukuruza od coveka iz Torde, preziva se Jovanovic, krunili smo pravo u kamion, klipovi mali 15 - 20 cm, zrno sitno kao u kokicara, pitam ga koji mu je to hibrid, a on rece AS, ne sejem ga vise nikada u zivotu... :nono: eto cisto iskustvo sa terena

Raznih faktora ima u proizvodnji kukuruza tako da ... moz' svasta da bude.
Najvise me "nervira" kad kazu da je AS domaci hibrid. Kakav bre domaci,cistokrvan amerikanac. Mada sam cuo dosta lepih reci o AS-u,ali ga nisam nikad sejao.

DRAGOLj doo Aleksandrovo je napisao(la):
Pre desetak dana sam kupio 20 t kukuruza od coveka iz Torde, preziva se Jovanovic, krunili smo pravo u kamion, klipovi mali 15 - 20 cm, zrno sitno kao u kokicara, pitam ga koji mu je to hibrid, a on rece AS, ne sejem ga vise nikada u zivotu... :nono: eto cisto iskustvo sa terena

Sto bi rekli gdje ima dima tu ima i vatre.

Dakle oprez :D

paorpaor je napisao(la):
Najvise me "nervira" kad kazu da je AS domaci hibrid. Kakav bre domaci,cistokrvan amerikanac. Mada sam cuo dosta lepih reci o AS-u,ali ga nisam nikad sejao.

Izvini i ja sam mislio kada sam prvi put lane cuo za AS hibride da su stranci, ali ovaj Vasic bio na b92 i kaze da je to jel "nasa" domaca semenska kuca, u Simanovcima cini mi se, e sada to sto kazes amerikanas mislis na roditelje hibrida ili? Sta je tu sada tacno domace ili strano?

Prosle godine jedan od njihovih strucanjaka je drzao predavanje o hibridima i lepo je covek rekao da je genetika kupljena u americi (roditeljske linije),a ovde kod nas se samo ukrstaju. Dakle sta je to nego strani hibrid. Najslikovitije da ti objasnim jeste,kao kad bi rekao da je punto srpski auto.

paorpaor je napisao(la):
Prvo ga posejte pa ga onda komentarisite.
Ja ono sto ne vidim nikad i ne komentarisem,sejem AS sa Pioneerom i mogu vam reci da se nema AS chega postideti.
A sto se tiche genetike 99,99% gentike domcih hibrida je poreklom iz USA koja je dobijena kao humanitarna pomoc kao i Thrumanova jaja.Nazalost nepostoji domaci materijal koliko sam chuo domaca populacija Rumskih i Vukovarkih zubana je trajno izgubljena.....

Mile vidis valjda da ga ne komentarisem. Kazem da ga nisam nikad sejao,a da sam cuo dosta pohvala za njega. U nasm ataru ga ima vrlo malo,mozda 50-ak jutara sveukupno. Jednu parcelu sam pratio prosle godine koja je bila pored moje i to je sve sto znam o AS hibridima.

re desetak dana sam kupio 20 t kukuruza od coveka iz Torde, preziva se Jovanovic, krunili smo pravo u kamion, klipovi mali 15 - 20 cm, zrno sitno kao u kokicara, pitam ga koji mu je to hibrid, a on rece AS, ne sejem ga vise nikada u zivotu... no:no:no:no eto cisto iskustvo sa terena
To ili nije AS ili nešto nije rađeno kako treba
Ja sam prošle godine sejao AS-62 i 72 i najbolje se pokazao(ima velike klipove 22-24 reda zrna)
Od duplog metra u decembru je izašlo 165kg
Prebroj redove ako ima manje od 22 nije AS ili je ukršten

svaki kukuruz s kilavom agrotehnikom će dati male klipove i sitno zrno.

@tarana
Potpuno si u pravu.Kod mene čovek svake godine menja hibride i ni jedan mu nije dobar a njive mu nisu ni čule za veštak ili stajsko đubre.

Prosle godine sam imao 15 jutara ASa (41,51,62,72,73).Sve brano beracem,prilikom istovara na svaku prikolicu(Dubrava)bilo je oko 8 djakova zrna! plus rastur na njivi (kod otkidackih valjaka,kod komusaljke,dole kod elevatora itd.) sigurno jos min.50 kg po jutru.Neko ce reci da je trebalo ranije brati,ali nije problem u tome vec to sto je zrno VRLO LABILNO nasadjeno,tako da npr.prilikom pokusaja rucnog otkidanja lisca sa dna klipa,hteo ne hteo otkida se i veci broj zrna.Tako da nemojte da vas Vasic ubedjuje da treba ranije da se beru,jer oni po meni nisu za berbu vec iskljucivo za vrsidbu sto je jos jeda argument vise da su vise strani nego domaci.Jos da dodam da 72 ima izuzetno debelu supurinu.

Djordje kukuruz se bere kada je vlaga oko 25% a prosle godine niko nije brao sa tom vlagom jel je bila velika susa tako da se slicno desavalo i sa drugim sortama kukuruza. :ppozdrav:

DRAGOLj doo Aleksandrovo

Imate li DKC 5143 i 5276, i koja je cena sad, i moze li se znati koliko ce bit za uplatu oko 5.aprila?
Video sam u cenovniku za februar, a sada ga ne pise.

Inace ni kod mene nece bit vise AS-a.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh