Pa o tome je jutros pricao gosn. dr. iz Chemical Agrosave, za AS hibride oni jedini imaju vrece od 20 i 30 hiljada sjetvenih jedinca-zrna, tako da si potpuno u pravu, a ovoje sigurno jako pametna stvar sto su uradili iz Agrosave.
Veliki je broj nas nazovimo poljoprivrednika cije parcele ne prelaze 1ha, ja svake godine imam viska pola vrece, nemozes uklopiti niakako sve da utrosis uvek ostaje, a sto da ostaje kada ja svake godine uzimam novo seme, sveze je sveze.
Dve verece nemogu biti dovoljne za 1ha od po 25.000 *jedino u slucaju sklopa od 28-29cm sto odgovara ovoj brojci, a ko jos toliko retko seje gotovo niko*, dok dve vrece kao sto je kod AS hibrida od po 30.000 tacno pokrivaju 1ha u najcescem sklopu a to je od oko 23-24cm.
Ja ako naletim na jednu vrecu AS 54 ili AS 62 uzecu da i njih probam ove godine vidim da su mnogi sejali i d a su jako zadovoljni, a sudeci po prici danas u emisiji kod cica Zaharija ispada da ovi AS imaju najsavremeniji doradni centar i opremu kod nas, ako je tako alal vera, da i mi imamo nesto domace a po najsavremenijoj tehnologiji izradjeno.