Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
uf... ja sam dosad okruno bo8 5,5t Kj zemlja sh klasa,a i u klipu ga je bilo dosta vise nego b23.

2kfv2c.jpg
evo malo postrnog kukuruza

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ptzQvy6IyZ8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-ZG5Ylh6qLc[/youtube]

Paore ,kada je kukuruz polegao i koliki je prinos posto je verovatno manji nego da je normalan kukuruz?

Kukuruz nije moj,radili uslugu. Ceo potez tog dela atara je uhvatio strasan vetar,ako nije omanji tornado,pa je kukuruz poprilicno popadao. Heder je JD 443e i mogu vam reci da je dosta bolji od zmajevog. Jedan prijatelj sa zmajem ima jako problema jer mu stalno gusi pa mora da staje da odgusuje. Ovo govorim za polegao kukuruz. Prios je bio sa 3 kj oko 13000 kg. Kukuruz je sejan na 28 cm i hibrid je Dekalbs,a vlaga 21.

@paorpaor
kako si prosao sa no1 spominjao si ga negde ranije, obecavao je dosta ?

na 20h 22 vagona kukuruza zadovoljan sam pola prodajem !!!Sejao sam pioner i kw-s .
Post je spojen: [time]1254739601[/time]

Ja sam danas ovrsio jedan deo mojih kuruza, precizni rezultati ce biti sutra kad predam a procena je za vlagu oko 12% a za prinos oko 4000-4200 kg/kj... I spada medju bolje u ataru... SUSHA je uradila svoje....

skino b08 bez par kila 7t po kj vlaga 14.5 vise nego zadovoljan sa obzirom da je kod nas zadnja kisa bila krajem juna pocetkom jula

danas sam bio na ogledu kws-a,rodilo...'ebem li ga,nista specijalno...
pre oranja je baceno 150kg 3*15,pred setvu je baceno 150 kg ure-e,zemlja teska ritcina.
ali posto je bio ogled,tu se nasla i firma sa folijarnim djubretom,sto je sandor spominjao.neki tim...
tretirana su 4 reda,pa preskoceno,pa tretirano....od desetak sorti,samo se na 3 pokazalo,da je to folijarno toliko dobro.na ostale je podbacilo i do 100kg razlike.

Danas krunio F02 prinos 6250kg/kj vlaga 13.4 ja zadovoljan :D : (jul i avgust bez kiše) predusev soja
veštak 100kg/kj NPK osnovno na jesen , 100kg/kj ure-e predsetveno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh