KishRobert
Prijatelj Foruma
jebala vas noc za branje...jedan dobar drug je sad u nedelju izasao uvece da bere,berac se zagusio i on da odgusi....uhvati mu i nogu i ruku...a sam,sva sreca sto je bio priseban,pa je pozvao pomoc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
1. Kermess je golo govno*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):ljudi manite se toga,kad idete da osgusite berac ili idete nesto podmazati ili proveriti OBAVEZNO GA IZKLJUCITE.
ja kad radim sa mojim beracem skoro nikad ne izlazim iz kabine i NIKAD ne idem da odgusim dok radi(ako se zapne kukuruz u puz ili se masa zagusi) i kad to zelim da uradim obavezno ga iskuljucim pa onda ocistim ili odgusim i idem dalje.
danas brao kermess prvo sam morao da povaljam 2 reda jer je i komsija imao kukuruz pa sam dva reda valjao sa traktorom i onom spravom za valjanje sto sam juce pravio i kermess je bio tako suv i pregoreo da su stabiljke pucale i lomili se od korena kao cackalice
i to je neverovatno,pa kad sam isao suprotno po tim redovima sto sam valjao onda ih nisam mogao pokupiti ni 10 posto jer su sve bile porusene na zemlji i berac ih nije mogao pokupiti nego je samo sekao klipove sa tarupom pa sam malo to radio i ostavio i posle obrao rucno ali kermess je najzajebaniji hibrid za branje jer ni po rosi ni po suncu se ne bere cisto i ima jako puno necistoca u bunkeru jer berac uvlaaci skoro celu biljku kukuruza unutra i tamo je smrvi i onda ima lisca u bunkeru i dosta necistoca,a idem i sporije ali sve je isto,prinose daje jako dobre i zrno je dobrog kvaliteta ali se tesko bere i jos teze istovara...za krunjenje je mozda bolji.
evo kako izgleda kermess koji je obran u jutarnjim casovima
izgleda da necemo vise da sejemo kermess ili ako cu ga sejati nece biti velike povrsine kao sad,i interesuje me koji su najbolji strani hibridi kukuruza za branje znaci da se lako i cisto beru i da daju visoke prinose??
isto je i sa ns semenima/hibridima...Farmer II je napisao(la):ne bih se složio za as, sejao sam prošle godine as 72, dobar prinos, ali jako plitko zrno, zakasniš u berbi i da vidiš što se kruni. U principu za berbu je potrebna vlaga u zrnu , kao i da sorta ima duboko zrno. Pošto domaće sorte uglavnom ispunjavaju ovakve uslove(manji broj zrna u klipu, duboko zrno, teško otpuštaju vlagu) zato se i lakše beru.
Sejte lepo domaće hibride i berite na lako, sejte strane i kombajnirajte na lako.
K67 nisam nikad sejao, od pionira sam sejao b23, f02, p88, r10, d12, p12. Ali svi se uglavnom jako krune pri berbi, jedino p88 se ne bere lose.*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):danas brali opet kermess ali sreca pala je kisa pa je bilo sve dobro nakvaseno i lepo se bralo i necistoce je bilo minimalno,i mnogo lakse se istovarilo,a kermess mozda i nije los hibrid samo treba znati kad se moze brati i to obavezno po rosi ili posle kise,nikako po suvom
@lalo jel se moze pioner K67 brati ili je taj hibrid samo za krunjenje?