Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja neznam sta cu da radim za suncokretom mizarnija cena nije bila ostavio sam ga su silosu dok ne skoci cena !!!ee bas da im ne prodam pa nek mi i propadne taj vagon .A za kukuruz smatram da ce da bude bar 12 ili 13 !!!

Kukuruz Bc Pajdaš FAO grupa 400. Prinos 56,5 m/kj na bazi vlage 17 %, primjese nisam ni gledao jer su zanemarive, al je zato lom katastrofa. :udri: :udri: Nisam trebao čekati tako dugo, trebao sam ga ranije skidati jer se ovako suv puno šrotira. Al čujem i od drugih da su isto imali dosta loma kod tog hibrida. inače bio je ko gora, obećavao je puno, kad na kraju... mauna. Suša je napravila svoje. ::lose::

Jedna slika di mali pomoćnik i ja vršimo. Zmaj je 142 RM u pristojnom stanju.

dva jutra, tri trotonke i tri petotonke ,fest pune b08 na 22.5 sejan 05.04.Nikad takvo nesto nismo radili,tabla 6,5kj devetnaest prikolica sa jedne strane bilo na 28cm, 8 red,i dosjavano nedelju dana kasnije i bas se primetilo

2nhf1ud.jpg
Danas brali kermes i 6030 .U zmajevku nemoze da stane 16 redi.Da li se negde prodaje kukuruz u klipu i po kojoj ceni?
65r6ko.jpg

Ja sam ove godine sejao ZP 684 i 677. i AS 62, i BELE koje sam ostavio da ovršem u zrnu, i AGRIS 730 koji je NAJBOLJE RODIO kod mene. :D :D :D :D ::svaka cast:: ::svaka cast:: :bravo: :bravo: :bravo: :cool: :cool: :cool:.Bilo je skoro 2 zmajevke klipa po jutru. :cao:

na ovoliki rod kukuruza cena 8,19 dinara mozda je i dobra, bojim se da kada budemo krunili u prolece nebude i manja ili ista a ovoliki rad berac, utovar ,krunjenje.. a sada kombajn u silos i ::novac::, mnogo manje rada. meni su ostale 22 vrste da vrsem nije moglo da stane u cardak

Pa nije bas svuda rodilo.... kod nas na severu je dosta lose.... Tri jutra u dve zmajevke sa povisenjima.....

danas sam bio da obidjem malo nasa polja pod kukuruzom i berba kukuruza sorte kws kermess moze da pocne jer je dovoljno suv za berbu beracem,a imamo i njiva gde jos ima vecu vlagu pa to cemo jos sacekati sa berbom do oktobra :ppozdrav:

kad sam isao kuci sa njive svratio sam do jednog oglednog polja(tu na pocetku futoskog poljskog puta petrovcani to znaju gde je) i zabelezio neke slike 7 pionirovih hibrida kukuruza

2nu4toj.jpg

j5uzhd.jpg

r7ssb6.jpg

b6wp5s.jpg

2uyt3ro.jpg

2diht8j.jpg

219ytqc.jpg

2czu45w.jpg

sta kazete na to?koji je najbolji hibrid od ovih?
po meni su to jako mali klipovi ali taj kukuruz je sejan na razmak od 19cm ili jos gusce pa su mozda zato klipovi tako mali ali svi klipovi od ovih hibrida su skoro jednaki a najvece klipove je imao F38 koji je po meni jedan od najboljih pionirovih hibrida.
sledece godine cu ga posejati pa cu videti kako ce da rodi i jel neko od vas ima posejan ovaj F38 i kako se pokazao?

Juče ovršio 2,25kj Genetic Rade i napunio dve zmajevke, koliko tačno kila ne znam jer sav kukuruz skladištim kod sebe. Ima dosta primese, po mojoj proceni više od 5%.
Danas sam merio vlagu, 19,6%.

Danas zavrsili branje i utovar u kotarke.Jedno kj nije stalo pa sam prodao u klpu .Bilo 7.5 t/kj klipa. U kotarke smesteno oko 50 t kad se prirodno osusi. Utovar kukuruza platili 15 000 .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh