Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi smo danas poceli sa branjem,al od najkasnijeg jer ganci vec brali.Brali AS73 nije bio los nije bilo rose ujutru lose se cistio pa smo samo dve prikolice sa 24 reda zmajevka i loznica pune...

abro je napisao(la):
Pa i vreme je, od proleca spremas taj sempeter. :haha: :haha: :haha:
Izvini morao sam. :ppozdrav:
Kako napredujes sa njim(jos uvek je rasturen) neznam dali ces ove godine i zavrsiti sa popravkom! :cao: :haha:

Da li neko ima imformaciju da li se igde prima kukuruz na lager i kakvi su uslovi (nasi troskovi). :sta:

cicimoric je napisao(la):
Danas smo dedi obrali 1 KJ ( za jedan red vishe ) F02 i dve Loznice su bile totalno natovarene ( jedno 30 cm iznad stranica ). Interesovala me vlaga pa sam okrunio nekoliko klipova i isnosi 14.6
Blago tebi, ja sam danas brao, na tri jutra dve zmajevke, ono jes' sa zutim daskama (+25cm visine na stranicama)... SLABO!

I kod mene slicno 20 redi na 380 m jedna petotonka i jedna trotonka.Danas obralin takvih 75 redi hibrid luce. Onih 10-ak posto sto nije niklo na vreme nije stvorilo dobar klip.

Mi kad smo brali kukuruz sortu pionir B23 koji je sejan na 22cm radili smo po 3redi u 1bunker jer 4 nije moglo nikako da udje a njiva je dugacka jedno 400m i iz 20 redi je bilo 6 punih bunkera (berac sip tornado 80)i 2 bunkera smo tovarili u jednu dubravu 4t sa povisenim stranicama i sa 2kj je bilo 6 punih dubrava kukuruza u klipu,ali problem je bio istovar kukuruza u cardak jer je bilo dosta lisca koje smo sve rucno cistili sa 6 prikolica kukuruza u klipu,i na kraju kad se sve istovarilo 1 prikolica je bila puna lisca,i za sve je kriva ova susa jer ni u 5 ujutru kad smo otisli da beremo nije bilo ni kap rose sve suvo i prasina svuda...zato je bilo puno lisca u kukuruzu ali to se sve ocistilo i sad je vec jedan cardak vec napunjen.
inace kod nas su poceli vrsiti kukuruz i drug je ovrsio sortu pionir A24 koja je imala vlagu svega 11-12 posto i rodila je 5500kg/kg i cena je kod nas dobra placaju 8din/kg :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh