Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
N01 15 % vlaga 70000 po Ha ,200 grama po klipu. Danas mereno.

Da li i na kukuruz ima pozitivne bonifikacije ako je vlaga ispod 14% ? Ako nema zasto cekati sa krunjenjem ?

nema. a cekamo da kombajni zamene hedere,barem ja to cekam,ovo je prvi put da mi je kukuruz koji nameravam da krunim suvlji od soje

Nastavili sa branjem ali odmah i stali pošto je vlaga dosta velika. Sorta je P88 sejano na 20.4cm, bojao sam se u početku da je pregusto. Na sreću u tom delu atara je jedino bilo kiše kad je bilo najpotrebnije pa je sad :D :D :D :D
iqfwj4.jpg

6y33vm.jpg

Evo i ja da se javim. Ja sam obrao moj F 38 jos u cetvrtak, petak i subotu i mislim da sam zakasnio sa branjem bar nedelju dana. Bar 10% mi se okrunilo u prikolicama.Pre branja sam bio razocaran sa velicinom klipa ::jako_besan:: i videci ostale kukuruze (uvek su tudji bolji) mislio sam da sam totalno promasio sortu posto je sejem prvi put,ali kad sam poceo da berem ispalo je solidno tj. preko tri trotonke sa lanca iliti jutra.
Mislim da mu je prinos dao sklop jer sam sejao na 21cm.
Y 54 je bio taman dovoljno prosusen za branje sa istim prinosom.
E sad posto u ambaru nema dovoljno mesta a to ce biti kanda i kod drugih, ostale njive ce se skidati u zrnu a zarada ::samo bes::

I ja danas merio vlagu kukuruza. Kermes 29 % a 6030 27% ,oba hibrida sejana 6 ili7 aprila.

od 50 lanaca ove godine prvi put nisam posejao ni zrno qqruza sto se mene tice oranje moze da pocne.

Juče krunjen kukuruz, M34, vlaga 14,6%, 175 m na 4 jutra ::lose::, ali to je i najlošije izgledalo, ima malo slatinastog zemljišta.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh