Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cicimoric je napisao(la):
Sandore skidaj te slike jer ce kukuruz imati cenu od 4 dinara ako vide kakav kukuruz imas josh ce na kraju pomisliti da je sav kukuruz koji je posejan takav. :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh: :osmeh:

Nije svakome takvo ::namigivanje:: . ( ja sam hranio kukuruz sa premixom :haha: :haha: ) i dobio je onu kišu od sto litara ( sećata se ? )
Moram da stavim i ovu sliku

261eptt.jpg

i kod mene se as 72 pokazao bolji od recimo ns6010 , sejano na istoj parceli .
da mi je neko to rekao ja mu nebi verovao .tu sam as sejao jer sam ostao bez semena ,a drugi nisam nasao .
"sandore" na koji razmak si ga sejao kad tera po dva

cicimoric je napisao(la):
ekstra, ekstra, eksta kukuruzi. Primenio si sve agrotehnicke mere i stvarno si zasluzio da imas takav kukuruz, ali i padavine su te usrale ove godina nije te zaobisla valjda ni jedna kisha i uglavnom su sve bile obilne.

Ali šta vredi sav trud i ulaganje ako nema cenu ... :udri: :udri: :udri: Sve će da bude samo ::novac:: ::novac:: NEEE

Post je spojen: [time]1250977152[/time]

ja sam konkretno as 72 sejao na 28, sad vidim da sam mogao i cesce .
odlican hibrid ,nizak sa nizim polozajem klipa ,a klip debeo sa dvadesetak redi slican nekim kvs
nesto istog mislim i da vrsem u zrnu nezna samo kakva ce mu vlaga biti .
cekacu poznu jesen ...

Na prezentacijama Pionira su govorili da se najbolje bere, sa najmanjim gubicima, kada ima oko 29% vlage. To ipak nije provereno, niko nemeri kad stavlja u kotarku pa to treba uzeti sa rezervom. Ali ne treba ni čekati da prezre jer se onda jako kruni, a to opet zavisi i od hibrida.

mims je napisao(la):
Na prezentacijama Pionira su govorili da se najbolje bere, sa najmanjim gubicima, kada ima oko 29% vlage. To ipak nije provereno, niko nemeri kad stavlja u kotarku pa to treba uzeti sa rezervom. Ali ne treba ni čekati da prezre jer se onda jako kruni, a to opet zavisi i od hibrida.
ja brao prosle godine tako odprilike na nekih 28-29% vlage pa se poceo kvariti, bolje sacekati da padne ispod 25% pa makar se malo i okruni.

Kod nas se obično snebivaju, te ovo te ono, a čim :kisa:, evo njih odjednom su spremni.

Ovo govorim za sebe, jer sam sušim, i skladištim do nekih 7-8 vagona, pa mi ama basš ništa ne znači da li primaju ili ne primaju.
Ove godine imam sav kukuruz ispod FAO 500, pa neme baš mnogo da se loži da bi se osušio kukuruz.

vozio sam se neki dan od ki do bg i nisam oduševljen onim što se vidi s puta. čini mi se da će kukuruz dati sasvim prosečan rod...malo je đubriva bačeno kanda..

to je oko 23 kad prođe kroz kombajn? ako me memorija dobro služi, u ovoj fazi mu treba 2 dana za 1% vlage dole.znači za 18-20 dana bi trebalo da bude jus kvalitet.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh