Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cicimoric je napisao(la):
Pioneer ogled oprskan danas sa Callistom a sejan je 6 maja. 8 - 10 listova je zavisno od sorte.

4 juna........

vrdny9.jpg

...... i danas 30 juna

rcihao.jpg

ma sve je to super,ali bas da je takav kukuruz...
ovde ima ljudi koji bace mozda i vecu kolicinu djubreta od tebe,ali takav kukuruz......niko nema :nono:

Cicimoric ima " podmorske " njive i na takvim njivama kukuruz napreduje nenormalnom brzinom. Imam i ja takve njive ali ima godina kada stoji voda na takvim parcelama. ( Možda grešim ispravi me ako nije tako ) Inaće je kukuruz u extra stanju :D :D

8. maj

14t4rgy.jpg

29. maj

10pow15.jpg

To nije teško Roberte zavisi od mnogo faktora kolko brzo raste kukuruz.... ::namigivanje::

KishRobert je napisao(la):
ma sve je to super,ali bas da je takav kukuruz...
ovde ima ljudi koji bace mozda i vecu kolicinu djubreta od tebe,ali takav kukuruz......niko nema :nono:

Ako ne verujes sedi u auto dodji do mene i pogledaj. Ako sam nesto slagao ili namestao fotografije finansiram ti gorivo do mene i rod sa te parcele poklanjam tebi. Jel posteno?

šandor je napisao(la):
Cicimoric ima " podmorske " njive i na takvim njivama kukuruz napreduje nenormalnom brzinom. Imam i ja takve njive ali ima godina kada stoji voda na takvim parcelama. ( Možda grešim ispravi me ako nije tako ) Inaće je kukuruz u extra stanju :D :D

potpuno si u pravu Sandore. Na peskovitoj zemlji treba barem 2-3 puta vise vlage nego kod mene. Ima kod nas zemlje gde ako ne padne vise ni kap kishe ove godine i onda ce da bude ekstra rod. I garantujem da i u julu-avgustu kada su najvece suse na dubini od 15 cm moze blato da se nadje ( ne vlazna zemlja nego blato ) a gore 10 cm sloja koji je tvrd kao beton.

Baš tako :D Samo ima godina kada pliva njiva bez i jedne kapi kiše :udri: :udri: U stvari to je bilo pre 4 godine i ko zna kad će opet . Bojim se ako se podigne vodostaj na rekama da će mi takve parcele biti poplavljene ove godine.

Robert nije takav kukuruz nikakvo cudo. Ima ga i u mom ataru tolikog.

Kod mene se na njivama pojavio i sa tri klipa,dok sa dva klipa je na svakoj stabljici.
Ne znam bas koliko je to dobro.

Evo sta sam slikao danas, kod kolege u njivi!
Sorta je pioneer P12 i na jednoj stabljici ima 6(šest) začetih klipova!
mm3dld.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh