Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja sam isto sejao as -62 razmak na 27 cm predusev suncokret ali nisam skoro bio da ga vidim ,pa videcemo sta ce biti

Ovaj kukuruz nisam video od prskanja posto mi je daleko a motor mi bio u kvaru. I mogu reci da sam se prijatno iznenadio kad sam ga danas video.

F02 na 20 cm, na svakoj stabljici krenula dva klipa.......ako bude dovoljno kishe cudo koliko ce da rodi

n399o9.jpg

nzk5mw.jpg

cicimoric kada si ti sejao kukuruz ? Ili su ti njive extra kvaliteta ? U proleće si rekao da nisi dobijao kiše i ne mogu da shvatim kako kukuruz napreduje tako brzo ? :sta:

bogami ni ja...
moj je sejan 07.04,na 28cm,neznam da li 25% ima da je isterao metlicu i tek se po koji klipcic nazire.

bravo "cicimoric " ::svaka cast:: samo sto ga ugazi motorom.
kod tebe ce jos malo biti za kuvanje pa pravac crna gora na more pa na plazu. ::novac:: para ko blata

šandor je napisao(la):
cicimoric kada si ti sejao kukuruz ? Ili su ti njive extra kvaliteta ? U proleće si rekao da nisi dobijao kiše i ne mogu da shvatim kako kukuruz napreduje tako brzo ? :sta:

kukuruzi su mi u susednom selu gde su padale lepe kishe od kraja aprila. Kad je kod mene bilo 4-5 litara tamo uvek 20-30 litara bilo. U maju palo oko 100 litara. Pa u pocetku je dosta pomogla kvalitetna sejalica koja je nabila zemlju i seme krenulo punom parom. A ima i 400 kg djubriva/KJ. Kukuruzi su mi extra extra, ali soje nisu ni blizu kao tvoje Sandore. Cveta punom parom ali retko gde se moze naci mahuna.

Taj sa slike je sejan 11 aprila

_________________________________________________Post je spojen: [time]1246312577[/time]_________________________________________________
ognjen74 je napisao(la):
bravo "cicimoric " ::svaka cast:: samo sto ga ugazi motorom.

1-2 redi su mi izgazili kombajni sto i nije malo na sirinu od 10 KJ............ali jbg sta se moze uzan je put i stvarno ne mogu da prodju

Ja imam 4,5 kj ,svi kazu da je dobar . Mada ,prvi put ga sejem , pa sam skeptican u vezi prinosa. Koliki prinos je realno ocekivati , kazu da rodi manje 30% od zutog. Pozdrav

pa sad zavisi od primenjene agrotehnike,ali je kod mene bio NS neznam tačno koji,i primetio sam da ima tanji klip od žutog.ali je skuplji od žutog dosta.Koje si seme sejao?

Ns 5016b, kazu mi da vec resava.Baceno je 3 x 16 100kg. kj. i oprskano Murtonicom jednom uz herbicide. Predusev psenica.

Samo momci pripremite sakupljače, jer beli ima jako visoko položaj klipa, pa oće da pada.
Ja sam ga imao pre tri godine i nikad više.

Ja sam brao u klipu dok nisam izgubio živce. Pola stabljika na zemlji a Šempetar nije mogao svog da ga podigne. ::lose::
Posle došao kombajn i ovršio.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh