Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
::svaka cast:: ::svaka cast:: mityoo to je kukuruz samo dali ce imati i zrna na svim 6 klipova ali ovakav kukurz jos nisam video i to se nevidja svaki dan :ppozdrav:

To sam i ja bas razmisljao.... To mora da je uticaj Cernobilja!
Ja sam imao pretprosle godine vas u tom kraju kukuruz, nasao sam stabljiku koja je imala 5 klipova! Ono donja dva su bila manja ali su imali redovno razvijena zrna!

6dv59c.jpg
308jnt3.jpg
24c63c2.jpg
to je kukuruz dekalb 5783 sejan 15 04 ali u basti iza kuce gde ima sve optimalno.taj imam i na njivama 20kj i izgleda jako dobro.sejem ga vec drugu godinu na 21,5cm i cini mi se da je bolji od sorti pionira kojih sejem najvise.najtolerantniji je na susu,ajd ove godine je nema za sad na srecu

gde si dosad "filimon" isti sam posejao samo na 3jutra i to samo zato sto se srecem sa njim prvi put pa nisam hteo mnogo da rizikujem.

ljudi ovo nece biti dobro,bas da je takav kukuruz....
ja sam nekih 170cm visok,a ovo je dosta vislje od mene i jos tera minimalno po 2 klipa. :sta:
x5ytkl.jpg

jqkvox.jpg

inace je tyrexx sorta(fao600)

el ima neko pojma koja je bila naj niza cena kukuruza na svetskom trzistu u nekoj novijoj istoriji?
cisto radi matematike da znam cemu da se nadam

pa to je strasno, mada tako nam i treba kad znamo da vlada zlatica a mi sejemo i dalje kukuruz na kukuruz, molim da me ne pogresno shvatite neznam cija je to njiva i nije da mi je ni malo drago zbog toga

@kiss i moj kukuruz je priblizno takav velik i skoro svaki kukuruz gura po 2 klipa i obecava dupli rod samo da bude kise dovoljno u avgustu i kukuruz ce roditi kao nikad pre :ppozdrav:
@paor jel to tvoj kukuruz?? i meni se to prosle godine desilo na 2 hektara pod kukuruzom da kukuruz napadne zlatica upravo u ovo vreme jer smo sejali kukuruz u kukuruzoviste i tamo je bila zlatica i na toj parceli smo imali hibrid NS 444 koji nije bio otporan na tu zlaticu(a bio je tretiran i sa furadanom ali dzabe) i polegao je posle jednog vetra jer je imao oslabljen koren i to je posle toga izgledalo ovako
bh9jl.jpg
:zli: :udri: :udri: ::lose:: ali je na kraju jos i solidno rodio ali jedva smo uspeli da ga pokupimo beracem....
dok je buraz imao sortu pioneer b08 isto u kukuruzovistu i njemu ni jedna biljka nije pala a meni je sa hibridom NS 444 napravila haos i od toga ga vise nikad nesejem jer ima sto put boljih hibrida od njega i sad najvise sejem kws i pioneer i ove godine bi trebalo da daju svoj maximum
evo kako on trenutno izgleda
ovo je kws kermess
2uiard3.jpg

302pdzk.jpg
:D :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh