Kukuruz 2009

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo Sandore, lepo! Nas nije toliki ali lepo raste, juce bio da vidim ali nisam uspeo slikati jer mi je baterija na mobilnom bila pri kraju, sad je do brade a ima izmedju, koji nije mogao da nikne jer je bio u suvom taj je sad 7-8 listova, bas me interesuje dali ce uspeti da se razvije i donese rod ili ce ga onaj veliki pored njega ugusiti!

donece i taj neki rod ali slabiji posto ga taj veci kukuruz gusi i uduzima mu svetlost pa nebrini zbog toga previse rodice i taj manji kukuruz samo nesto slabije,i klipovi ce biti manji :cao:

Bećarina pusta je napisao(la):
Bome dobri kukuruzi. :bravo: Slavonac kakva je situacija u tvom ataru? Jesi išo skoro na branu?
jesa prijatelju -jutros pa me sjeba... trava na Bosutu.
kukuruz raste kao lud -stavit cu slike za koji dam ako budem mogao u njivu-KAKO SAD PADA :zli: :zli:

Malo ću zastranit u OT.: E slavonac mi smo noćas oko ponoći plutali na Bosutu oko pola sata pokušavajući upaliti 4-ku pa ništa. :udri: :udri:

A prošli petak na subotu išli smo "terat kera" na Krnjaš pa smo se jeeeedva probili kroz drezgu i leću kod stare kožare. Tolko se natiskalo na plutajućoj brani da je to čudo jedno. Sad sa čamcem idemo "u grad". :ppozdrav: Evo sad gledam kroz prozor i vidim da se sve zeleni na vodi.

Pardon na OT.

Pionir B23 juce

zoe9w.jpg

_________________________________________________Post je spojen: [time]1246194554[/time]_________________________________________________
ja sam visok oko 2 metra a tu je u on negde... nisam obilazio ostale parcele jer je kisa natopila lenije i nemoze se proci ali verujem da je i ostali takav!

lep kukuruz dragane i moj b23 je takav a na koji razmak je tvoj sejan?moj je na 20cm i izgleda odlicno i za par dana ce pustiti klas :ppozdrav:

sejan je na 23,5 :ppozdrav:
_________________________________________________Post je spojen: [time]1246195025[/time]_________________________________________________
e ovo je AS 72 ,cini mi se, 10-tak redi od suncokreta. ovih prvih nekoliko redi je sejano u jazor pa je slabiji , medjutim rucno smo ga prihranili sa AN-om imao sam nekih 50 kila sto mi je ostalo od prihrane psenice

k1x476.jpg

Dragi prijatelji kakva su vam iskustva sa AS hibridima i kako vam se chine ove godine

Ja sam sejao AS73 i mogu reci da je nikao odlicno skoro da ni jedan nije falio,imam ga pored KWS Kermesa koji je dosta visok kukuruz a ovaj ga obiso za jedno 20cm u visinu.Cini mi se da obecava.. ::svaka cast::

Kakve mi gustine preporucujete
Negde sam chuo da neki AS hibridi trpe velike sklopove,mada ako nema Ag-tehnike nema ni kukuruza ma kakav sklop bio.
Planiram za sledecu godinu da intezivnije sejem AS hibride zato sto su to novi hibridi a i poznajem autora (tvorca)istih.
To je jedna mlada i perspektivna grupa ljudi okupljenih oko dr Vasica koja je napokon pochela nesto da radi na domacem terenu.
NAzalost ovim velikim domacim kucama je malo usla voda u usi.
ZP je postao javno preduzece(jos jedan budzetski korisnik) a u NS-u koliko chujem se uvodi prinudna uprava zbog prezaduzenosti kod banaka.
Sta da se radi.

i ja imam as 72 za sada nemam zamerki pocev od klijavosti pa do trenutnog porasta .
sejan je pored neke "dikalbe "mislim 5783 ,razlike gotovo da nema .
as sam sejao na 28cm ,a dikalbu na 24 verovatno sam trebao gusce ali :sta:
ova kisa za njih zlata vredi

mile bozic je napisao(la):
Dragi prijatelji kakva su vam iskustva sa AS hibridima i kako vam se chine ove godine
Prosle godine sam imao prvi put AS 62 i vec sam o tome pisao na forumu, pa da ne ponavljam, uglavnom sve pohvale.

ja sam sejao i as 62 i as 72 i as 73 i za sada su odlicni ... nema neke razlike izmedju njih i pionira f02 i b23 napreduju izvanredno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh