Kruška

To je skoro isto kao sto sam ja koristio, nurelle d u svom sastavu ima aktivnu materiju kao i cipkord + jos jednu. Od insekticida dimetogal se ne mesa ni sa cim, bar ga ja nemesam, a sto se tice ostalih mesanja , najbolje bi bilo da se sve prska odvojeno, ali to povecava utrosak novca,vremena.. Naisao sam na podatak da je jako bitan pH vode u koju se pravi rastvor, ima tu dosta stvari oko kojih bi trebalo voditi racuna ,ali nikako da uhvatim vremena da se pozabavim time..

Ne, zaboravio sam , slucajno sam negde naisao na taj tekst. Mada nisam siguran koliko mozes da utices na pH vode , one je takav kakav jeste kod tebe , ja cu probati da izmerim cesmu i bunar ,pa da vidim sta bi od ta dva izvora bilo bolje. Generalno mislim da na to ne moze da se utice puno, ali mi je bio zanimljiv podatak da pH dosta utice na iskoriscenje preparata sa kojim se radi..

Pa ja i prskam iskljucivo sa bunarskom vodom koja meni deluje prilicno meka kad je pijem, zato me i interesuje kakav Ph preporucuju?

Rascvetale se dvogodisnjake.
s3lv2c.jpg

Narode, pita me jedna devojka kaže ima krušku lubeničarku staru 3-4 godine i nikada nije cvetala ni jedan cvet, šta to može biti, evo vam slike, da li je ovo uopšte kruška gledano po listu, slabo se razumem, nešto mi dlakavo :D

Pa ne znam, kaže da je kalemljena na dunji...a i da je sejanac valjda bi do sad barem jedan cvet izbacila...misliš da je sejanac zbog veličine stabla za tako malo godina?

ja sam svoje tri kruske skresao polijepo u proljece i gledam ove godine jedna nikako cvata nema,druga smao jedan onaj cvat-behar,a treca skroz malo nekih 10 onih cvjetova ne mogu da vjerujem da je rezidba uticala na zametanje cvjetova..

<ja više neulazim sam u kruške sa makaze j..o sam im majku sve sam skinuo lisnu masu,ovaj agronom što mi orezuje kad je video smrknumuse.

:osmeh: eeee ako nista iskustvo cini svoje - vise vam na pamet nece pasti eksperimentisanje
kruska je vocka koju ne treba dirati puno

Narode, pita me jedna devojka kaže ima krušku lubeničarku staru 3-4 godine i nikada nije cvetala ni jedan cvet, šta to može biti, evo vam slike, da li je ovo uopšte kruška gledano po listu, slabo se razumem, nešto mi dlakavo :D

Imam istu krusku posadjenu samo sto sam je kupio pod nazivom 'takisa' e sad nekog su zeznuli :)
druga je godina od sadjenja,nema cvetove,podloga je verovatno dunja,kad sam je kupio imala je bocne grancice...
Ko zna kad ce poceti da radja jer je slicna divljoj kruski ako je takisa naravno..

To misliš da je ta zbog lista? Meni nešto mnogo čudan list mada ja nemam kruške pa i ne znam, imam tek posađene.

ne moze da prepozna po listu, jer se jos nije ni formirao oblik lista, i dosta je slican kod svih krusaka u ovom stadijumu

Nazad
Vrh