Kruška

Evo jedne stare sorte krusaka Limunka kod brata ispred kuce 2 komada sa krosnjom kao kisobran.
ogdn51.jpg
ify1c0.jpg

Mala opaska vezana za kruškinu buhu. Vi koji imate kruške dobro pregledajte grane, mladice, pupove... jer ima odloženih jaja kruškine buhe. Jaja se mogu vidit i golim okom, a i njihova boja. Što je nijansa žute tamnija (pogotovo na jednom kraju) to je izlazak nimfe bliži. Za suzbijanje koristiti neki od regulatora razvoja uz dodatak bijelog ulja ili okvašivača. Obavezno koristiti što više škorpiva, 1200- 1500l i više l/ha uz manju brzinu kretanja (3-4 km/h). Kod voćnjaka di je prošle godine bilo problema sa buhom grane od nedavne rezidbe nebi bilo loše izvuć van i zapalit.

To su insekticidi koji obicno imaju kontaktno ili digestivno delovanje,ili oboje,i deluju na odredjeni stadijum razvoja insekata.Prosto ne dozvoljavaju razvoj insekata u sledeci stadijum.Mora se samo pazljivo pratiti uputstvo kako bi se pravi preparat primenio shodno trenutnoj situaciji na terenu.To jest tretirati onim preparatom koji deluje na trenutni stadijum razvoja stetnika.

Po preporucija sam prskao funguran+galmin+cipkord, trebalo bi da je to to. Za desetak dana to jest kad budu u stadijumu belih balona konzul+mankogal i tako dalje... Do sada nisam imao problema sa buvom ali su meni kruske na dunji pa inema mnogo zelene mase.

Na viljomovki se pojavile bube iste kao buba mara samo su manje i nisu crvene nego kao narandzaste . Dal treba prskat sa čim , kruska samo sto nije procvijetala . Ako ko zna odgovor unaprijed hvala.

Da nisu ove uvozne bubamare kojih ima poslednjih godina? Bude i crnih sa crvenim tufnama, žutih, svakakvih...

Nisu mi rekli .. Ali ako galenika i ostali proizvodjaci grese , onda i ja pravim veliku gresku...
Plavo ulje je kombinacija ulja i bakra , kako im to prolazi u prodaji ?

Mislio sam na pesticide. Ipak se ne odnosi na sve, vec samo na odredjene:

MEŠANJE SA DRUGIM PESTICIDIMA: Može se mešati sa preparatima na bazi sumpora u zasadu vinove loze uz uslov da pH mešavine ostane neutralan.(VEOMA BITNO)

Ne sme se mešati se insekticidima kisele reakcije (heptenofos, dihlorvos i dimetoat) i kalcijum polisulfidom.

Na galenikinom sajtu tj programu takođe piše i dimetogal + mankogal80, pa na kesici mankogala piše da se ne meša sa dimetoatima. O tome smo već pričali..treba čitati šta piše na preparatu.

Nazad
Vrh