Ako je podloga divlja kruska , ja sam sadio na 3.5x2.4m, Dosta ima zasada na 4x2m, ja nisam mogao da idem na 4m , zbog sirine parcele , a i plasi me ovih 2m izmedju vocaka, mada ako si citao , kazu kolege koje poseduju zasade na 2m izmedju stabala na sejancu , da nema problema sa malo jacom rezidbom. Savet koji sam dobio sa poljo.fakulteta i PSSS Zrenjanin je nikako ispod 2.5m izmedju sadnica, mada opet praksa nekih kolega pokazuje da moze na 2m. Kao sto vidis na tebi je da odlucis, informacije koje mozes da dobijes su razlicite , a ti si taj da prelomis.
Sto se tice razmaka izmedju redova , ja sam ovako razmisljao , traktor od 1.7 ili 1.8sirine , bice cupavo da prolazi na 3.5m , ali kako sam napisao nisam mogao da idem na 4m, plan je 2m travnati pojas kroz redove i 2x0.7-0.8m freza izmedju voca i isto toliko da pustim sadnice da se sire unutra reda, a sad da li ce to biti izvodljivo u nekom narednom periodu , videcu. Krosnja ce biti formirana na vreteno , povijanje grana obavezno , da se popuni prostor izmedju sadnica. Ako je sejanac nema potrebe za zicom , mada opet na jednom drugom forumu sam citao da je zica dobra i za sejanac zbog roda , pa ako imas mogucnosti , sabodi stubove 3-4 reda zice , bice lakse i za povijanje grana i zbog roda.
Podloga dunja, 3.5x1.5 zica bi bila pozeljna
Podloga MA,MC 3.5x moze i gusce od 1.5m , zica pod obavezno
Eto toliko koliko ja mogu da pomognem , pisao sam za razlicite podloge zato sto mi nisi odgovorio da koja ce biti kod tebe, sem da je duplo kalemljena i moja je duplo kalemljena na sejancu , mada se taj dupli kalem sa posrednikom najcesce koristi kada se kalemi na dunji , zbog `neslaganja` kruske i dunje
Ja sam se za podlogu odlucio tek posle analize zemlje, sto se nadam da si i ti uradio
Nadam se da nema potrebe pisati o razlici izmedju dunje i sejanca , kao podloge za krusku