Kruška

A opet slicna je mojoj lubenicarki i sta sad?
Da su joj na vreme bile spustane grane ne bi je trebalo kresati i manje rana bi imala - al desavaju se greske sto je normalno i ljudski - ne zameri na komentaru.

Ма крушка је добро прошла, биће доста рода ове године, али сам двије јабуке баш нагрдио-тек ће следеће године имати добар род. Рађала би крушка и онако неорезана, али сам ја хтио да је лако берем. Не треба крушку резати оштро као брескву-треба јој више да се опорави али ја нисам могао чекати да измјену крошње вршим 2-3 године. Срећом, добро сам прошао, сад изгледа одлично. Једино што је жена двије године питала кад ће родити.

ali nigdje ne pise u literatauri koliko koja vocka podnosi orezivanje,ja sam se bas drzao nekih principa jednostavno sam rasvjetlio krosnju ali haman nije smjelo sve odjednom vec postepeno..

breskva i visnja se orezuju jace iz prostog razloga da imaju mladih grana koje su rodne (grane ogoljevaju i list i plod se stalno pomeraju na periferiju, zato se stalno podmladjuju)
a kod kruske se menjaju grane zbog kvaliteta ploda, ali i ne mora

Dobar dan imam problem sa mojim mladim kruskama sadjene su 2013 god jesenja sadnja a imam problem sa listovima koda se smotavaju ili uvijaju I koda pocinje da se vidi neko ostecenje na listovima sa kojim preparatom prskati hvala unapred a slike nikako nisam mogo da stavim Ali su mi u albumu pa pogledajte

Ja sam isto na jesen 2013 posadio 1000 krušaka. List je isto bio malo uvijen. Mislim da je to karakteristika kruškinog lista, naročito viljamovke. Sada se postavlja pitanje: Da li je taj list savijen i suv? Ako jeste onda je to najverovatnije ERVINIJA i to treba ozbiljno lečiti.Ako je samo uvijen i normalno zelen, mislim da joj treba vremena da se dobro ukoreni. Pošalji slike kako bi se bolje videlo u čemu je problem.

Pre dva dana isprskane kruske sa kraftom i preventom.Vide se u pozadini kajsija.

24bsx82.jpg

Ja sam mislio da misliš na ovo malo voće sa cvetićima iza kajsije, a i u temi trešnja si spominjao insekticid a slika u punom cvetu pa me svrbelo da te pitam :)

Ima tu svega,mora i insekticid i fungicid i to neku koji odmah deluju.Neznam koji je tu najbolji mozda ce neko ko je imao iskustva sa tim da odgovori ja radim prevenciju i do sada nisam imao problema.

Nazad
Vrh