Jesen 2011 i prolece 2012, razmaci su 3,5x2,5 i 3,5x3 , oprasivac pretezno santa marija, ali prilikom dosadjivanja ne primljenih sadnica, sam ubacio po koju butiru , b.bucicu , drustvenku.. Uglavnom po savetima profesora iz rasadnika, sa fakulteta, iz instituta.. I svako ima neko svoje misljenje. Pakams obavezbo , santa najbolja, karmen losa.. Pisao sam ranije imao sam dosta problema sa sadnicama sadjenim u jesen , ali tu sumnjam u kvalitet sadnog materijala, dok prolecna sandja 100% prijem (zato i sada nisam bezao od prolecnje sadnje) i odlican porast, prosle godine sam u tom delu ostavio plod za probu na vilji i s.m. dok u ovom delu iz jesenje sadnje ni jedan plod.. Ove kruske sam posadio pored starog vocnjaka , pa reko da imam malo i kruske za rakiju , jelo ,ali privuklo me to malo , zainteresovalo , pa sam resio da sadim jos .. Video sam odprilike sta me ceka, bilo je problema i sa kruskinom buvom , sa rutavom bubom , sa susom (zato hocu da postavim KPK od starta).. Za sada su ovi razmaci ok , ali to su jos uvek mlade sadnice, tako da sta me ceka u narednim godinama na 3,5x2,5 videcu , makaze i ostra rezidba to je sigurno