Kruška

Gnezda nece ni da vide pakuje se u 8 gajbe a predavao u Ritopek na dunavu magacin

Molim za pomoć prijatelja-kako se zove ova bolest i kako se leči,vrhovi grana počinju da tamne i dobijaju crnu boju kao čađ nešto ?????

pr4n.jpg
rwce.jpg
n6fy.jpg

Jel poceo ko da bere Santa Mariju?
Ove osuncane mi deluju spremne, ali na jodno-skrobnom testu su jos uvek zelene?!

Molim za pomoć prijatelja-kako se zove ova bolest i kako se leči,vrhovi grana počinju da tamne i dobijaju crnu boju kao čađ nešto ?????

gljiva cadjavica, ostaje posle kruskine buve .. nisam strucan, to je neko moje misljenje, ima i kod mene toga ,a kako se leci i mene zanima , nadam se da ce neko od strucnijih drugara da nam pomogne

Trebala bi po kalendaru, ali one koje je upeklo sunce ne verujem da mogu jos 10 dana da se čvrlje
Што се мене тиче "морају" да чекају до 1. септембра. Данас сам отишао код два октупљивача кад они пакују задње крушке за Русију (плаћали 80 Дин. може се рећи врло просечне) и одлазе на одмор! Даклем баксуз па то ти је. Ако неко хоће нешто да пропадне само нека мене ангажује.
Враћају се 1., таман за Виљамовику (ако и она не порани због ових врућина) ал' ње немам ни стотинак стабала.

E stvarno i oni idu u sred sezone. U subotu sam bio na kvantu u novom sadu, nisu me cene obradovale. Butira je od 60-90 a santamarija koja je bas bila velika i lepa je 90. Zna li ko koliki je procenat zarade preprodavcima to jest koliko su je mogli platiti kad je prodaju po toj ceni?

ja sam poceo probirnu berbu santa marije.
Kolicinski i vise nego sto sam ocekivao, ali krupnoca nije bas neka.

Ima li neko ideju koja je ovo sorta

Lici mi na lubenicarku, ako joj je to pravi naziv. Jel crveno meso? Komsija mi dao pre neki dan da probam i rece da se zove lubenicarka.

- - - - - - - - - -

Zna li ko koliki je procenat zarade preprodavcima to jest koliko su je mogli platiti kad je prodaju po toj ceni?
Meni plaćali lubenicu 7din/kg, a prodaju je na kvantašu po 10-11 din/kg. Oni dalje prodaju po 15din/kg, a u prodavnicama je oko 20din/kg.

Sorta Star Krimson

- - - - - - - - - -

preprodavci se ugradjuju oko 30 din po kg, to je neko moje iskustvo, sto znaci da je placaju oko 60din/kg

Takovo je izasao sa otkupnom cenom za viljamovku industrija 33din + pdv ili ako cete da cekate 45 dana onda je cena 35 + pdv.
Darkom vrsi otkup prve klase i place je oko 40din!!! Sto znaci da su cene mnogo manje nego proslogodisnje!!! proslogodisnja cena industrije je bila 42din a I klase 55din.

I ja sam pre dva dana obrao Santa Mariju, sa 100 stabala u 5. godini 1200 kg ima jos oko 200kg sitnih koje ce u rakiju, sok, dzem.
Mislim da je to sasvim ok prinos.

Nazad
Vrh