Kruška

Izgleda da su svi na njivi ili ti u vocnjaku cim niko ne pise.Inace meni nije jasno sta je to odredilo cene voca generalno i zasto su toliko nize cene u odnosu na proslu godinu? Rodilo jeste bolje al ne neznam koliko bolje a cena je drasticno manja?

Trgovci i prekupci diktiraju cijenu,a izgovor im je kao puno voća na tržištu,samo da se uzme u obzir najviše kruške se uvozi iz Argentine.

To znam i najvise robe ima u januaru februaru al to u principu nas ovde ne dodiruje, jedino ako su nasli nacin da je sacuvaju!

julska lepotica butira Carmen Kosijeva Abata Fetel i to samo i iskljucivo jaka ,Za santa mariju neznam sata je se desilo bio sam na odmorui dans sam stigo i kum mi prica da niko nece ni da je pogleda a ima veliku kolicinu,pa je sad iznajmio hlednjacu i ladi se .uzima se i neka Turska kruska ali nikako ne mogu ime da joj zapantim a ima velika kolicinai nje

znam ljude u hladnjače direktore,i slušao sam razgovor ovaj odavde nudi nekom gore u vojvodinu viljamovku 2t,i moliga da uzne a ovaj mu odgovara ,nemogu ni 20kg da uznem zatrpan sam prebukirana mi hladnjača,e sad dali su jedan drugom ispitivali puls neznam

Na trzistu se pojavio idiot koji ima 50 vagona viljamovke i prodaje je po 25dinara!!! Eto sta se desilo!!! Nestin, Neradin, Erdevik... Neko na Fruskoj Gori bukvalno poklanja krusku!!! Cena Santa Marije je pala pa su i ovi sto su je otkupili po 60dinara sada pukli jer joj je cena pala na 50 na kvantasu... Zato niko ni ne kupuje od otkupljivaca niko nece da se opece!!!

- - - - - - - - - -

Ja sam danas tek poceo berbu viljamovke, merili smo penetrometrom i jos uvek je jaka merili smo 8-10.

Danas nas je kiša prekinila pred kraj redova. Točne podatke koji vas zanimaju napisat ću uskoro. Krupnoća je mogla bit i bolja da je kiša došla 15 dana ranije, a ovako je ima oko 30 % ispod 60 mm. Bilo je i nešto leda no to "prolazi". Sve u svemu dobro je, ja sam zadovoljan.

Cena je dosta niza nego prethodne al nekako sam se snasao... Nesto sam prodao za konzum a nesto za rakiju, ali je moja kruska bila gradobitna tukao ju je sitan led tamo krajem juna meseca pa je imala ostecenja a bila je odlicne krupnoce... Tako da sam za rakiju prodavao krusku kao za konzum... Prodavao sam tu za rakiju po 40din. a konzum po 50-60. I na kraju sam prodao svih 10 tona.

Za ovu godinu to uopste nije losa cea mogu ti reci, juce na zelenjaku viljamovka 60 dinara. Jel kupovao darkom?

Nazad
Vrh