Kruška

Meni su ovakve ili ti slicne posledice bile prosle godine ali od suse...

Prskanje obavljam uveče, tako da nije to sigurno, makaze sam rakijom ( to mi je bilo pri ruci ) premazivao. Ervinija možda i jeste, da li neko može da mi kaže čime bi mogao preventivno da prskam protiv nje i u koje vreme.

Ihhh...kako ti baš rakija bila pri ruci!:haha:

Ako se radi o "erviniji" što nemogu 100% da tvrdim, onda posle svakog reza moraš makaze umočiti u alkohol, a ne samo kad prelaziš na orezivanje sledećeg stabla!
pozzz joe!

Guglao sam, jeste ervinia, i danas sam skraćivao. A močio sam posle svakog reza.
Veliki pozdrav joekiki.

Ja sam moje dunje povadio zbog "erwinije", nije im bilo leka, jer nisam od početka radio kako treba!
Možda kod tebe i nije kasno, jer su mlada stabla, mada ona jedna slika mi nešto baš negovori dobro...
Kad zaraza stigne u deblo...piši propalo!
Dotle se može koliko tolko držati pod kontrolom, i da imaš neki normalan rod.
Preventivno: bakar i samo bakar, al za kruške kako to ide...hmmm, neznam ništa pametno reći, kad sme da se prska u vegetaciji...

pozzz joe!

Evo našao sam jedan koristan link, ustvari to je ujedno i sve što sad znam. Tako da ide skraćivanje stabla pa onda po programu.

http://www.vocarstvo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=1

Ja sam druže, pokušao i sa alliete flashom i bakrom i streptomicinom, i skraćivanjem grana tri puta ali džabe. Izvadio sam 35 stabala i male su šanse da će mi ceo jedan manji voćnjak preživeti. Ljudi, samo preventivno prskanje ima šanse i naravno brza reakcija ako se primeti. Ali ako se nedaj bože kao meni kad se desila zaraza na par stabala i onda strašan grad izranjava ostala stabla onda spasa nema... Sa srećom u borbi protiv najvećeg zla nas kruškara -ervinije

Ja sam druže, pokušao i sa alliete flashom i bakrom i streptomicinom, i skraćivanjem grana tri puta ali džabe. Izvadio sam 35 stabala i male su šanse da će mi ceo jedan manji voćnjak preživeti. Ljudi, samo preventivno prskanje ima šanse i naravno brza reakcija ako se primeti. Ali ako se nedaj bože kao meni kad se desila zaraza na par stabala i onda strašan grad izranjava ostala stabla onda spasa nema... Sa srećom u borbi protiv najvećeg zla nas kruškara -ervinije
Sličnu borbu vodim sa dunjom, takođe sam povadio 30 i nešto stabala i verujem da ću do jeseni sigurno još 20ak ali mislim da sam koliko-toliko uspeo da zalečim ostala stabla jer imam priličan porast. Međutim i tu se na po kojoj pojavi pastirski štap pa seci brzo i bakar, bakar , bakar... Nadam se da ćemo na kraju ipak mi izaći kao pobednici.:ppozdrav:

Посадио јесенас Бутиру за пробу. Данас брао пошто кажу да дозрева крајем јула. Висина стабла 1,6м. Остављенено 7 зрна. По препоруци расадничара ретко се залива а ја сам често заливао. Величина плода од 9 - 10,5 цм. Тежина од 140 - 200 гр. На око је лепа што ће рећи привлачна за купце. На пресеку бела као да није дозрела (пар комада ћу оставити још једну недељу). По укусу ни близу Санта Марије. Штићена до јуна а после прекинуто због близине јунске лепотице. Због изгледа, релативно мале заштите и времена доспевања требало би да буде економски врло исплатива (кажу и да је прилично родна).

Kalitet nikakav Gradirana bila prerdila pa imalo i i sitnijih inace je bila 100 dinara za ruse zajedno sa Carmenom i jos nekom turskom sortom,

inace je bila 100 dinara za ruse zajedno sa Carmenom i jos nekom turskom sortom,
Где си то предавао? Стиже ми за бербу Санта Марија а потом и Виљамовка па ми се исплати да довезем из Бегаљице за такву цену. Да ли траже да буде пакована у гнезда?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh