Kruška

Ja znam da neki ljudi prskaju ruže deterdžentom u funkciji insekticida, ne znam dal bih se zezao sa time na voću jer ne znam koja bi bila koncentracija...to mu po nekoj logici dođe kao mineralno ulje efekat.

ovo za feri i pranje mi je reko isto ovaj drugar što radi u poljo apoteku i još jedno da pivo sluzi isto kao njufilm

jedna čaša 2dc na pumpu od 10l,a za atomizer sačekaj dok stignem do njega:sta::ppozdrav:,nisam ja reko dapiješ feri nego da pereš snjim

Pivo je lepljivo i privlači insekte, aj da ne izmišljamo, nismo vikendaši koji prskaju 5 ruža ispred kuće...

Deterdžent se koristi da se opere list kruške kako bi preparat djelovao. Jel kad kruškina buva procuri nema tog sredstva koje će djelovati bez pranja. Znači opršće se samim detrdžentom sa što većom količinom vode, zatim se onda pršće sa sredstvom. To je jedna od varijanti, ali mnogo je bolja što je njoko@ napisao...Link. Znači samo još ubaciti Silvet i u pranje i u prsknje pod obavezno.

A plod ne usvoji deterzent ,uzmi uzorak kruske prskane sa ferijem pa uradi analizu pa ce videti rezultate .Inace kod nas u Beogradu tj okolina beograda iz kraja kojeg sam ja fitosanitarna ispekcija samo pride do prikolice sa robomi trazi uzorak .licno meni uzimali tresnju dva puta i jednom kajsiju.

rista neće kruška da usvoji deterdžent i da se osjeti na njega. Uzmi samo kako smrde sredstva za zaštitu bilja kao naprimer na bazi dimetoat-a ili prihrane poput Drina. Takođe su i otrovnija 10x. Osjetila bi se možda kad bi prskao pred samo branje dan-dva. Ali do berbe Viljamovke ima još skoro 2 mjeseca.

Ja sam prao sa ferijem ,oko 250 stabala lepotice,juče brao jedan deo,prodao i ništa se neoseća na deterdžent.Iz najbolje namere sam hteo da podelim svoje iskustvo,a inače savet sam dobio od stručne osobe .

Мени су у Галеници саветовали кад сам се жалио да хемија не доспева до буве да: на 500 л. воде сипам 4 л. детерџента за судове (ако је битно рекли су Судомил) и 2 л. алкохолног сирћета од 9%; чим се то осуши бува је отворена за хемију.

Da se i pere nekim deterđentom za pranje ja bi koristio OVAJ bit pranja deterđentom je samo da se skine medena rosa i gljiva čađavica sa plodova a koja je jako tvrdokorna.
Postupak bi bio kao i kod pranja posuđa prvo dobro namakanje a onda ispiranje čistom vodom.
Eto ja sam sinoć imao sreću da me obišao led a kiše je palo 15 litara u 10-tak minuta i to pljuščina ispalo je kao da je mini-wash prao gljivu čađavicu koja je ostala na listu-plodovima.

ok slazem glupo je prskati sredstvima kad ima deterdent .I nedaj boze da vam uzme inspekcija uzorak .a za dimetagol znam vrlo dobro koliko ima karencu .Kolika je karenca za deterdent posto trnutno najvise rose ima na kaluderki

Najpre pozdrav svima, nov sam na forumu i mlad sam vocar pa tako i bez iskustva. Prosle jeseni sam posadio jedan zasad Viljamovke, a sada zelim da posadim manji zasad u gustoj sadnji neke ranije sorte krusaka, pa sam mislio da to bude Junska lepotica. Pa bih zamolio clanove foruma koji imaju iskustva sa njom, da me posavetuju da li je zahvalna u pogledu rodnosi i plasmana, kao i na kojij podlozi dunje da bude kalemljena?

Ja sam je prodao po 100 dinara za ruse junsku lepoticu ali je ostalo dosta sitnijih jos jedno 50%tako da pijac ne gine, Moj savet Butira

Nazad
Vrh