Kruška

Kod mene krece,bice belaja.
2hs7n1s.jpg
Koja je sorta u pitanju?

Kolege, kakva iskustva imate sa gustom sadnjom kruske, koje podloge koristite (ja sam nesto citao o dunji C ali nisam video da je iko ovde proizvodi), i kakva su ulaganja i zarada?

i kakva su ulaganja i zarada?
Прво, друго и треће питање: коме, коју сорту и по којој цени ћеш продати па онда иду ова питања за калкулацију.

Јунска лепотица је у фази мишјих ушију а Моретинејева рана за два дана. Колка је квота да их мраз неће обрати?

Nista nisam odlucio, iskrcio sam njivu, pa mislim da ucim kako se radi jabucasto voce..... Kupca nemam, sortu nisam izabrao (mada ce biti vrv viljamovka), mozda je i u rakiju stavim, zanima me samo kakvih podloga ima i da li je isplatljivo gajiti je?

Pzdrav , imal ko da mi odgovori cime da prscem krusku viljamovku citajuc ovaj forum malo sam sad zbunjen pa ako ko ima pametan savjet unaprijed hvala. Inace orezana je prekljuce

Neki bakarni preparat (funguran OH) + mineralno ulje (galmin) ili ako neces sam da mesas ti kupi plavo ulje...
To bi trebalo da bude tretman pod obavezno sad.

Insekticid mozes kasnije , bilo bi dobro da ispratis let kruskine buve i polaganje jaja, pa onda da krenes u borbu sa njom (rimon 10ec)..
Toplo je vreme , uskoro ce i ona da krene sa radom...

a mozes i ovu temu da procitas .. http://poljoinfo.com/showthread.php?97-Zimsko-Prskanje/page46

Vec sam primjetio dok sam rezo kad priđem kruski a ogroman roj sitni musica se podigne sa vocke

kolega koji je pitao za podlogu C to nije C vec MC,to ces tesko naci,sto se kruske tice mozes naci na sejancu,MA29 i BA29,e sad trebao bi da uradis analizu zemljista da vidis sta ti najvise odgovara sto s epodloge tice,isto tako nisu sve sorte jednako bujne na istoj podlozi,ako se odlucis na viljamovku moj dobronamerni savet ti je BA na posredniku i nema brige,mada ti je sada kasno jer ces tesko uspeti naci nesto trebao si to na jesen

Која луда година. Санта Марија и Виљамовка 1/3 изашла из фазе мишјих ушију а 2/3 не даје знаке живота. Мораће селективна заштита од стабла до стабла.

Interesuje me misljenje za prskanje viljamovke u cvijetu , cime prskat i kad je idealan trenutak . Isto tako sam negdje procitao da pcele nevole kruskin cvijet da im smrdi , pa se kao predlaze prskanje medom da bi se privukle , 1 kg meda na sto litara vode , pa ako ko zna sta o tom unaprijed hvala

Nazad
Vrh