Kruška

Juce antracol+zato, pcela ima dosta a rutavu bubu ni jednu jedinu nisam video. Insekticidi kod mene u cvetu ne idu...

Kruske su ove godine odlicno cvetale.
jgqg6u.jpg

Kod mene , druga vegetacija, ucvetale samo tako. Nemam nameru da ostavljam plodove posto prosle godine nisam imao neki prirast. Kad je najbolje skidati plodove? Sto pre, sad po precvetavanju ili kad malo porastu?

I kod mene isti slucaj. Prosle godine sam ih posadio i skoro da nisu napredovale uopste a sada su procvetale. Da li bi bilo stetno ako im ne skidam plod?

Ne bi bilo štetno skidati plod, i to je obavezno raditi, eventualno ostaviti jedan, dva ploda, al nikako sve što se zametne...

imam problem prosle godine su mi bili listovi zuti ali sad ove godine kako je olistavala opet zute listice sta joj fali hvala u napred za svaki savet

Pozdrav svima. Zanima me da li se plod kruske mora proredjivati, posto je jako puno zametnula,ili ce sama odbaciti visak plodova. Vocnjak je u cetvrtoj godini a oko 300 vocaka u petoj. Prosle godine nije bio veliki rod. Ne znam koliko bi jedna vocka mogla poneti kilograma. Sorta viljamovka.

Pozdrav svima. Zanima me da li se plod kruske mora proredjivati, posto je jako puno zametnula,ili ce sama odbaciti visak plodova. Vocnjak je u cetvrtoj godini a oko 300 vocaka u petoj. Prosle godine nije bio veliki rod. Ne znam koliko bi jedna vocka mogla poneti kilograma. Sorta viljamovka.
Isto i mene to interesuje... Mnogo je ponela... U pitanju je 4godina... Strah me je da se ne slome grane i stablo...

Samo pazi da nema rupa od miseva i voluharica oko korjena, total ako udje tokom prskanja bortat ce ili ce se osusiti
alex.bundalo@

Ne znam koliko bi jedna vocka mogla poneti kilograma. Sorta viljamovka.
Зависи од сорте и подлоге. Виљамовку скоро да нисам ни пипнуо на слабо бујној подлози док сам Санта Марију на дуњи десетковао. Није питање колико може стабло да поднесе већ родна грана. Јунску лепотицу не дирам а Моретинијеву до 50%. Осим тежине плода услов за проређивање је и додиривање плода. На место додира не доспе хемија (није лист па да га атомизер изврти) па се јавља и црвљивост и болести.

Nazad
Vrh