Kruška

Ne znam zasto tvoj cale misli da ce se posusiti.Ako misli zato sto nema listova na pocetku grana to je sortna odlika vilijamovke da uspravne grane nemaju listova na pocetku nego tek od polovine na gore,ako misli zbog svetle boje listova,ne znam da li si radio analizu zemljista ali ja mislim da fali samo malo gvozdja uzm preparat neki na bazi gvozdja isprskaj i bice sve ok.sasvim normalno izgledaju tako da ne brini.Jedino se potrudi da malo bolje oboris te grane pa ce biti lepse obucene i krenuce ti novi lastari na stablu.
Zbog toga što ne tera listove na početku grana. Radili smo analizu, ali ne i na mikroelemente. Ima dosta karbonata, tako da su kruške kalemljene na sejancu.
U svakom slučaju hvala mnogo na odgovoru.

IscrpljeneIscrpljene od cvatnje,ipak je to za nj.previše,malo folijarnog gnojiva i vode,ipak imaju plitku žilu a nemaju kako sačuvati vlagu,jer je sve obrađeno. Dobro polij vjetar ,sunce jako isušuju u dubinu.

Evo kako to izgleda u 3 godini.
20150419110239.jpg

Ljudi imam problem sa jednom kruskom...cvet se osuijo kao da stoj na njoj 3 godine a rodne grancice su zelene znaci ne susi se kruska ali sta joj je ne znam :(

Ljudi imam problem sa jednom kruskom...cvet se osuijo kao da stoj na njoj 3 godine a rodne grancice su zelene znaci ne susi se kruska ali sta joj je ne znam :(
Naj verovatnije ce se osusiti u narednih par dana.kod nas u kraju svi imaju taj problem ja imam takvih osusenih preko 20 u zasadu.izlazio je inzinjer i naj ver je velika kolicina vode tokom zime u kombinaciji sa mrazom.nema veze sa pseudomanosom.jednostavno se prvo osuse cvetovi pa listovi i za par dana celo stablo.

Kod mene će se izgleda isto jedna rana kruška osušiti. Uredno cvjetala, zametnuli se plodovi i sad se samo suše. Dok je ostalo voće potpuno olistalo, na njoj tek poneki listić do 20 mm.

Svake godine sazrijevala do Vidovdana, ali izgleda da će joj ove godine doći glave prošlogodišnje kiše i topla jesen.

evo ovako mi sada kruskice izgledaju posle prskanja ARMADA-om sta je ovo da li neko zna da mi kaze
img20150504121148221.jpg
img20150504121621473.jpg
img20150504123137044.jpg

- - - - - - - - - -

nema kruskine buve
nema grinje

E to su ti sada ožegotine najverovatnije. Verovatno si prskao u sred bela dana, možda i sa većom koncentracijom, a možda si i meša sa nečim sa čime ne treba :)

pa bilo je oko pola 6 kada sam prskao a nisam mesao nisacim samo armada

- - - - - - - - - -

da li su opasne te ozegotine

Nazad
Vrh