Kruška

Ja sam danas postavio deset flaša na kruškama...Taman na vreme , jer da sam čekao još, bilo bi kasno...
Postavio i dve na jabukama....

Da, to jeste oštećenje od glifosata definitivno. Ne mora cijelo stablo biti zahvaćeno, uglavnom to bude jedna grana...

i kod mene ima takvih..je li moguće da je od glifostata, ne dodiruje total uopšte koru? On djeluje preko lista, da li bi pomoglo neko mikrobiološko sredstvo nutri bio, ekstrasol, megafolo...ne znam kako cu travu onda kontrolisati, raste kao luda ove godine...

Дај фотке.

Nisam slikao...ne zmam ni da li bih znao i mogao da to prebacujem...ipak je to viša matematika...bar za mene...
Videću, ali moraću da molim ove moje klince...ako hoće...Ili , ako može ...ipak je ovo slabiji i sporiji komp. ... nego onaj prošlogodišnji....
N e znam , videćemo....

sta je ovo sa mojim mladim kruskama u drugoj vegetaciji su i sa cime ih tretirati
attachment.php

attachment.php
attachment.php

i sta je ovo na grancicama

ja sam koristio bingo prošle godine za štavolj.. i ništa od ovoga nije bilo s tim što je prskano bukvalno po čitavom voćnjaku. Mislim da je stric nedavno prskao neki korov totalom ali na sasvim drugom kraju voćnjaka od ovoga gdje se dešava ovaj problem.. moram to još provjeriti. Kakva je prognoza, da li će se posušiti.... probaću sa folijarnom ishranom mada i sami vidite kakav je list, nikakav.

Probaj malo da ih poguras sa nekim folijarnim djubrivom , ja sam juce radio zastitu + folijarno pa cu videti da li ce se oporaviti..

Pitam za total ,da bismo potvrdili da je do njega ,mada sumnjam u to ,moj komsija je prskao totalom jesenas , moguce da su jos onda usvojile nesto hemije ,ove godine nije prskao totalom..

evo provjerio sam.. prskano je totalom ali nekih 100m od tih kruski koje imaju problem, e sad ne tvrdim da je to 100% bilo tako :(.mozda je vjetar raznio.. ko ce ga znati. probacu malo sa folijarnom ishranom pa cemo vidjeti sta ce biti. javi i ti za svoje. da li si primjetio da se listovi po malo oporavljaju ili ide na gore? ja nisam stalno u voćnjaku pa ne mogu to da ispratim.

evo provjerio sam.. prskano je totalom ali nekih 100m od tih kruski koje imaju problem, e sad ne tvrdim da je to 100% bilo tako :(.mozda je vjetar raznio.. ko ce ga znati. probacu malo sa folijarnom ishranom pa cemo vidjeti sta ce biti. javi i ti za svoje. da li si primjetio da se listovi po malo oporavljaju ili ide na gore? ja nisam stalno u voćnjaku pa ne mogu to da ispratim.
po meni ovo tije neka junska julska lepotica,kod mene svake godine tako počinje i nikakvi problemi.

erwinia101.jpg
erwinia100.jpg
erwinia105.jpg
erwinia106.jpg

- - - - - - - - - -

šta to može biti, nije valjda ervinia..prije tog nekih 6-7 dana sam prskao abamektinom, kaptanom, horusom i silwetom..

Nazad
Vrh