* Ja sam stavio otprilike punu kofu od 10l na nekih 100l rastvora, prskao sam folijarno sa tim mlado lisce kruske u dozi ajde preko 5%, ali preporucujem neka bude 2-3%
* Gnojivo koje imas dostupno je najbolje, ako imas vise vrsta u zavisnosti sta ti treba, u prolece je dobro gnojivo bogato azotom, dok vreme cveta je dobro da ima i kalijuma, mislim da je fosfor vise za kraj leta i jesen, ali bez azota tad [kostano brasno cisto ako ko moze da nabavi - cist fosfor].Gavez je isto kalijum, ne znam kako se slazu bakterije i pepeo od drveta - to cu probati, [kalijum isto] kao i brasno od tucanika [prasina od drobljenog kamena koji se koristi kao tampon kod asfaltiranja], slez je kazu bogat fosforom.
* Kada bakterija odradi svejedno je koje je djubrivo bar ja tako mislim, samo je stvar koliko treba vremena.
* Ferija druze stavljas tek toliko da voda kad je pod prstom bude kako da kazem 'masna' - kreni sa onom fajtalicom za cvece sobno pa dodavaj i gledaj kako list reaguje, ako preteras [vidis da se list menja] ladana voda nabijes pritisak i operes sa njim biljku.
* Cujem da je za to dobar i kalijumov sapun kazu da ga ima po farbarama - licno nisam ga koristio - feri jesam.
- - - - - - - - - -
Cumur je nesagorelo drvo koje je ustvari dehidrirano i sastoji se uglavnom od ugljenika i kazu da je odlican izvor ugljenika za biljku - kazu da biljke nenormalno rastu od njega i njega razmisljam da mesam u rastvor