Kruška

crne duguljaste ima ih na nekim listovima na krajevima a na nekim na sredini

prskao plavim uljem pre mesec i nesto.najgore je sto imam sadnica koje su prolistale a ima sadnica koje su tek napupile

Po srpski - čađava krastavost (Venturia inaequalis i Venturia pirina), upravo ono što ti u poruci i ja rekoh da može biti.

hvala oktopod za savete od sinoc nego evo sada sam se vratio sa vocnjaka imaju te crne mrlje na listovima ali neki listovi kao da su se sparusili

jesenas posadjen

- - - - - - - - - -

evo slika
031.jpg

- - - - - - - - - -

032.jpg

- - - - - - - - - -

033.jpg

- - - - - - - - - -

034.jpg
035.jpg

- - - - - - - - - -

036.jpg

- - - - - - - - - -

037.jpg

- - - - - - - - - -

POMOC POTREBNA

- - - - - - - - - -

038.jpg

- - - - - - - - - -

039.jpg

- - - - - - - - - -

040.jpg

- - - - - - - - - -

041.jpg

Ja kod mene našao na dva stabla ukupno tri , onako smotan i slepljen list kao u rolnicu fišek....ali ništa oko njega ni u njemu...zatim sam detaljno pregledao ostale kruške , i više nisam našao...

Kod nas u Trstenickom kraju jutros bio slab mraz, -1 nije vise,jel moze ova vremenska nesreca da ugrozi kruske u ovom periodu,nisu jos cvetale tek listale.

Otvoreni cvet izdrzava od -2 do -3 a ako je cvet zatvoren -3 do -4. Ali sto kaze ubovicratko jesi siguran da ce uopste cvetati ako dosad nisu. Ima li pupoljaka?

Ma to je mlad zasad kruske posadjene su u martu i lepo su krenule,za divno cudo jedna se samo nije primila,ostale su pune pupoljaka,ima poneka koja je verovatno jaca ili sta vec pa su vec i procvetale.

Nazad
Vrh