Kriza u Ukrajini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazte sad u pricu Rusije i Amerike ulaze Rumunija i Bugarska i to tako da se Nato povuce iz tih drzava ....

Ocito da je dogovor sa Jalte padom berlinskog zida ponisten, i sada se pokusava da napravi novi strateski dogovor USA i Rusije.

Pitanje ko je sve u toj prici a da se ne pominje bar javno , Ukrajina, Gruzija, Avganistan, Mongolija, Srbija , BiH ....

То мислиш на северну африку?
Не, него Зорге мисли на стаљиндградску битку и прекретницу у 2.СР. ОД ње је кренуло низбрдо по фашисте и њихове сателите на источном фронту...Следећи покушај да се нешто промени је било у лето 1943. године у Курској битци, такозваној битци челика где су немци потучени до ногу и од тада прелазе у потпуну дефанзиву...

85% немачких ефектива у дригом светском рату било је на источном фронту, а на остала два (Африка и западни фронт и у родној им груди) 15% војних ефектива...од укупног борја избачених немаца из строја два метра под земљу 80% припада црвеној армији ресто су савезници направили....У африци су немци имали афрички корпус ништа више..па су задавали главобоље вишеструко бројнијим савезницима...Нормандија је прича за себе, ту су имали 90% војника другог позива...тек када је отворен фронт, немци шаљу своје најбоље јединице са истока, да покушају да спрече даље нарпедовање савезника...И да се није тај фрон отворио Руси би их згазили...Од Јануара 1945. године и последње немачке офанзие удругом светском рату, немци се буквално предају савезницима, док пружају жесток отпор црвеној армији, само да би што већи део немачке заузели амери и енгелзи, а не Руси....ејр су знали за слочине које су починили да би били још увек у средњем веку...

Повезао сам са африком зато што је баш због начина ратовања и велике конфузије на фронту

Pazte sad u pricu Rusije i Amerike ulaze Rumunija i Bugarska i to tako da se Nato povuce iz tih drzava ....

Ocito da je dogovor sa Jalte padom berlinskog zida ponisten, i sada se pokusava da napravi novi strateski dogovor USA i Rusije.

Pitanje ko je sve u toj prici a da se ne pominje bar javno , Ukrajina, Gruzija, Avganistan, Mongolija, Srbija , BiH ....
Не да се нато пивуче већ само стране трупе које су ту. Немају Руси ништа против тога што су ове државе у НАТО-у већ имају проблем са рецимо ракетним штитом америчким у Румунији исто тако и са војсок америчком у Бугарској. Значи они траже да се америчке трупе стално стациониране у тим дражвама и другим попу Пољске, потпуно повуку, а нек ове државе и даље буду у НАТО-у, такође траже да се НАТО више не шири даље на исток и хоће писану гаранцију за то, а не рекла казала...

Договор са Јалте 1943. године одавно је престао да псотоји, тачније престао је да постоји са распадом варшавског уговора и СССР. Наравно, јенкији су перфидно одиграли тако што су условили да било која земља која хоће у ЕУ да уђе из ВУ мора прво у НАТО...само да би се довукли под границе Русије што ближе.

Да поновим још једаред. Русима не смета то што су те земље у НАТО-у већ им сметају америчке трупе стално стациониране ту и нападачки амерички ефективи у виду ПРО у Поољској и Румунији, где лако могу да довуку нуклеране томахавк у те вертикалне лансере и да тако нападну Русију...Тај ПРО није уопште против ирана већ против Русије...даље Русија није имала ништа за против да Украјиан уђе у ЕУ, већ само у НАТО...нема,али као што рекох да би ушао у ЕУ мораш прво у НАТО...

Грузија је одавно решена, добила је по п...и и сад је мања од маковог зрна...Монголија шта ће ту да траже усрани амери, па окружена дражва Кином и Русијом..ту могу само да долете са марса директно...Авганситан је препуштен сам себи за сада..наоружали су фино талибане, са намером да преко њих праве срања у оконим државама...Србија и БИХ то је пандорина кутија..и то ће доћи много касније на сто за преговоре...

Повезао сам са африком зато што је баш због начина ратовања и велике конфузије на фронту
Није ту била конфузија у африци је био јасна линија фронта од последњег дана, тачније до пада Туниса 1943. године...У стаљинграду се није знало где је фрон, често су држали обе стране зграде, делиле их само собе....

Знали су линију фронта због минских поља па заглављивли и једни и други у та иста поља. Ко није заглавио ту у сахари је сигурно остао. Lrdg су чуда правила са обе стране.

Galicija na to sam i mislio kao sto si napisao, samo nisam precizirao.
Jasno Rusija nece da dozvoli da NATO postavi noz ispod njenog grla.

Sigurno smo i mi u toj prici i sva zajebancija oko nas i BIH je posledica sto dogovora do sada nema. Mislim na dogovor Rusije i Amerike oko nas.
Moje misljenje, ali Ameri i Britanci to ne daju, da budemo vojno neutralni , zneci ne u NATO, i da udjemo u EU.
Ali zapad verovatno planira ako hocete u EU morate u NATO a NATO ce postaviti radare i rakete koje ce biti normalne prve na nisanu Rusije ....
Tu je problem veliki ....

То мислиш на северну африку?
Не, него на Стаљинградску битку.

А на шта ти мислиш кад кажеш месец и по дана '43 на територији Украјине? Из '43. ми на памет падају Ржев ии Курск, али обе су на територији Русије. Била крајем те године у Украјини битка за Дњепар, тј. низ операција, ал' није било да се не зна где "где су наши, а где су њихови"
па зорге па ти пуно читаш па како ниси приметио има везе са србима немој то више да ти се дешава чак теоријски би могао и хрвате да убациш
Неко ће да направи директне паралеле Срба и Руса и, колико бих ја могао да просуди, направио би поприличну грешку. Знаш како се каже: има везе, ал'... нема везе.

Зорге, фронт је био толики и шетао је тамо-вамо неколико стотина километара. Курск је неких стотинак километара од руско-украјинске границе и ту су руси пробали клин маневром да направе да пробију фронт. Ушли су негде до харкова у украјину. И то је трајало од јула до краја августа 1943.

Шта ме буниш!? Па није Курск у Украјини! :) Има ваљда око стопе'сет километара одатле до Хохландије.

Зорге, фронт је био толики и шетао је тамо-вамо неколико стотина километара. Курск је неких стотинак километара од руско-украјинске границе и ту су руси пробали клин маневром да направе да пробију фронт. Ушли су негде до харкова у украјину. И то је трајало од јула до краја августа 1943.
Какав бре црни Харков и продор до истог побогу?!

Руси јесу направили у пролеће 1943. године офанзиву која је имала мале успехе и управо код Курска се формирала избочина, која је била последица тог продора на линији фронта. Због тога су ту Немци планирали операцију цитадела да се ту изврши њихов пробој и искористи да избочина као најслабија у одбрани на форнту. Наравно то је била њихова лоша процена исход знамо...помлаћени као волови у купусу, после чега више не напредују ни милиметра на целом источном фронту, већ су у дефанзиви константној....

Meni je biblija za rusko-nemački sukob, knjiga Uspomene i Sećanja od maršala Žukova. Bukvalno svaki podatak se u tih 'iljadu i po strana može naći.
'Najdeblja' knjiga koju sam pročitao u osnovnoj školi..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Има и дебљих, а то су архивски списи, до неких се може јавно дођи, до неких не...али велика већина која није класификована као тајна је доступна. Како са немачке тако и са руске стране...чак шта више руси у свом архиву имају скоро комплетну немачку архиву која није уништена у берлину...са све подацима о појединим операцијама до танчина....

Галиције, ww2facts.net. Лепо описана ситуација са немачке стране и где су се борили. Има и лепа мапа па видите где су се све борили.

рихарде парарела је место сукоба рат је почео у Славјанску тај град се некад звао Тор и у њему се населио српски хусарски пук водиога је јован албанез ако си читао сеобе то су војници вука исаковића који нису желели да се немачкој боре за права марије терезије значи изеш рат ако нема срба ти срби су се утопили у русе и украјинце а вези хрвата они сматрају да потичу из беле хрватске која се налазила на источним падинама карпата око града лавова западна галиција

...
Sigurno smo i mi u toj prici i sva zajebancija oko nas i BIH je posledica sto dogovora do sada nema. Mislim na dogovor Rusije i Amerike oko nas.
Moje misljenje, ali Ameri i Britanci to ne daju, da budemo vojno neutralni , zneci ne u NATO, i da udjemo u EU.
Ali zapad verovatno planira ako hocete u EU morate u NATO a NATO ce postaviti radare i rakete koje ce biti normalne prve na nisanu Rusije ....
Tu je problem veliki ....
Тежиште се пребацује на сукоб Немачке и Русије...а суштина сукоба је битнија (ова реченица се не односи на твоју поруку).

Руско Немачки сукоб је последица британске политике (тачније енглеске политике) давно пре другог светског рата. Енглези су се супротстављали свакој врсти савеза Немачке и Русије и то је за њих од животног значаја.

Сада се политика Међуморје (Intermarium) испољава у "пуном капацитету", где углавном хушкају Словене на Словене. Сурово непријатељством између Украјине и Русије мора да буде у „облику“ рата иначе неће имати потпуно погодног савезника у одвајању Русије од богатих европских држава. Пољска је одавно за Енглезе и још више за САД.

Зато се Британија и САД залажу за ЕУ али прво у НАТО...јер би ЕУ могла да се приближи Русији (мислим на Немачку). Када је држава ушла у НАТО (као што је galicije83 рекао) ту се онда сместе војне трупе и ометају било какав савез Немачке са Русијом.

И државе ту нису битне него послови компанија и банкара...одатле потичу сукоби и ратови.

ПС

Србија и БиХ ће имати улогу британског„тројанског коња“ што је била и улога Краљевине СХС, а потом и свих Југославија....уосталом, ми као република на застави имамо круну...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh