Kretanje cena tovnih pilića:jednodnevni,žive vage i očišćeni.

cena malog pileta kod mene i mojoj okolini je 60 din veci tovljaci dobijaju 3 prema 1 sto u sustini dodje na isto , izgleda da je to puno za malo pile a u sustini to je cena nista posebno kada se uzme u obzir da pile kosta kao dve kile kukuruza.

Ja jesam voleo socijalizam i sećam ga se rado ali nisam rad u ovom "humanom - demokratskom " društvu punom hranjivih kontejnera da radim za debeloguze prije koje ni jedne godine nisu propustile godišnji odmor na moru a od mene bi da kupuju jedno pile od dva kilo na osamdeset pet rata.Neka 'fala - izem im dinar.Ajde malo matematike : Jedno pile pojede najmanje 4 kg koncentrata koji sada košta u "apateci" 68 din/kg.Pa kostovit,pa kapi,pa vitamini sve skupa 500,00 dinara za 40 pilića.Neka je pile 60,00 dinara.A gdi je struja i voda za piće za piliće.To je sve skupa za jedno pile od dva kilo : 4 x 68 = 272,00 + 12,00 + 60,00 + 6,00 = 350,00 dinara. Dakle 180,00 dinara mene košta odgoj i školovanje jednog pileta.Ako sam j..... sreće crkne mi tri komada na četrdeset komada što je 8% odnosno 30,00 dinara po piletu + 180,00 = 210,00 dinara minimalna cena koštanja. Ako svi zarađuju na trgovini 100% mogu valda ja na proizvodnji 50%,pa je to 210+105 = 315,00 dinara.E toliko bi to tu snašu što hoće da joj titram za male pare koštalo.Ako oće oće,ako neće nemora - ima sit da ih se najedem uzinat.Ja nisam video more od 1990. a snaša što bi piliće po 260,00 viđa ga svake godine(a pilići juče u DIS-u 370,00 din/kg). Živi bili. !!!!

Poslednja izmena od urednika:
Ne brini se Dusko58 ja stalno uzimam od njega i nemam problema sa pilicima tj nikad do sad ih nisam imao:ppozdrav:.To oni dobijaju dzabe pa mi prodaje upola cene a na 100 komada dosta se ustedi je ja to tovim za prodaju i uzimam stalno.

Sad zvao dobavljaca, 60 din. kom. Koncentrat prvi 1410 din. dzak od 20 kg . Proizvodjac Pantelic, Ratina, Kraljevo .
Koliko bese pojede jedno pile kg. koncentrata do kraja tova ? Hranim za sebe znaci sto veci to bolji....

Nema sanse da bude 270, garantovano ce skociti, pricao sam sa drugom pre 3 dana on cuva cele godine uzoma u turi od 30-60 i kaze ovu turu sto uzeo treba da cuva jos mesec dana uzeo hranu pre poskupljenja ali nema nameru da ih prodaje po 270 nego ce da digne cenu, u makretima u Nisu cena je 350 din/kg

U marketima po BG za oko 300din se moze naci. U metrou na akciji je oko 270din. Inace u Staparu sam pazario 10 komada po 250din/kg pre 10 dana. Sada je poskupelo verovatno.

Ja sam prosle nedelje u Metrou video 380.Jedino ako im je stigao novi kontigent crkotine.Od ovih vrucina ce verovatno biti novih svezih akcija.Ja sam juce imao mnooooogo uginuca.Dao bi ih i za dinar,samo da ih se resim.O cemu mi pisemo_O realnoj ceni ili o prevarantskom djubretu.Inace zivi skocili na 200.Za kilase se suska 240.

Па нађи неког одгајивача паса .... :ideja: .. јес да нису само гркљани ал ајде :osmeh: .. иначе они вакумирани што нећеш да правиш овде 3 јевреја кило у замрзивачу ,они се ладе а ја се топим :haha:...

П.С. ха ха ха ... одем сад до продавнице кад оно преко разгласа .. целе недеље пилетина на акцији .. само 2.5 јевреја :haha:...

Poslednja izmena:
Kod mene nema nigde po 300.Ide od 330 do 380.Mada meni to licno ne igra puno.Mene interesuju zivi.

Nazad
Vrh