Kredit za poljoprivrednike

Blago tebi kod mene nema pokrajinskih fondova,niti bilo cega.

Pujol druže šta da ti kažem?I mene boli kad čujem da se te ova te ona magistrala pravi u Srbiji,pa ovde jedan auto put na dva kilometra drugi,da se kupuju žirafe,da se otvaraju akvaparkovi........,a ja decu moram da vodim 200km u prvi zoo vrt pa na putu donde polomim amortizer kako je put dobar,pa mesto da budem mokar od akvaparka ja budem mokar od muke i znoja.
Seli se ti vamo dok je vreme .

I ja sutra dolazim u Fond na potpisivanje ugovora.
Ako se sretnemo tamo, možemo na piće.

Ovo za pasoš briši odmah, jer politika nije poželjna na forumu.

Svako vece u dnevniku vesti u pokrajini otvorena ova fabrika jednom, sutra u drugom gradu ,,, pitaj Pujola kada je
u njegovom mestu neko zaposljen. Gde ima vise dobrih puteva?
Ko je tebi kriv sto si nastanjen u Jasi Tomic.

Janosh ne želim da ulazim u raspravu pa da kažem ono što mislim.Ne želim da budem udaljen sa foruma posle svih ovih godina(još ni jednom nisam bio banovan).
Branko ja sam danas sve odradio_Ostalo je samo da mi ocarine traktor i zovu da idem po njega.

Pujol druže šta da ti kažem?I mene boli kad čujem da se te ova te ona magistrala pravi u Srbiji,pa ovde jedan auto put na dva kilometra drugi,da se kupuju žirafe,da se otvaraju akvaparkovi........,a ja decu moram da vodim 200km u prvi zoo vrt pa na putu donde polomim amortizer kako je put dobar,pa mesto da budem mokar od akvaparka ja budem mokar od muke i znoja.
Seli se ti vamo dok je vreme .

Diklofen ja ti nudim 10 dana da zivis kod mene besplatno da vidis kako je ovde sjajno,imamo zirafe,akvaparkovi,auto-putevi,ne znam dal si ti nekad bio od Nisa juznije,ocigledno je da nisi,ja ne krivim tebe,al da nije u redu nije,najvece migracije su sa juga ne sa severa.Ma iznerviram se strasno kad pocnem o tome da pricam,je..m ti drzavu i sve.

Danas nas je sacekalo jedno iznenadjenje prilikom potpisivanja ugovora u Ns. Naime, pokrainski fond nam je odobrio kredit, za sta smo i obavesteni i otisli tamo, medjutim - delimicno tacno... od tri masine koje smo naveli, oni nam odobrili kredit za jednu i to poslednju (sticajem okolnosti najmanje potrebnu u ovom trenutku) ... jedino sto smo uspeli da resimo, to je da dobijemo prvu masinu sa liste (setvospremac) i to je to.. za preostale dve im je zao, drugi put... tako da sam i ja delimicno zadovoljan ovom odlukom ali sta ces, valjda je politika da svako dobije po malo, a ne kao mi sto hocemo odmah pa 3... nerealno je, jer je vrednost kredita 6 hiljada eur, a da sam konkurisao za traktor od 18, dobio bi ga bez problema... ne razumem podelu, ali ajde :)

Ja sam danas potpisao ugovor u fondu.
Jako brzo i tačno obavljeno.
te žene što tamo rade su bile izuzetno prijatne i strpljive sa svima koji su bili danas.

Danas nas je sacekalo jedno iznenadjenje prilikom potpisivanja ugovora u Ns. Naime, pokrainski fond nam je odobrio kredit, za sta smo i obavesteni i otisli tamo, medjutim - delimicno tacno... od tri masine koje smo naveli, oni nam odobrili kredit za jednu i to poslednju (sticajem okolnosti najmanje potrebnu u ovom trenutku) ... jedino sto smo uspeli da resimo, to je da dobijemo prvu masinu sa liste (setvospremac) i to je to.. za preostale dve im je zao, drugi put... tako da sam i ja delimicno zadovoljan ovom odlukom ali sta ces, valjda je politika da svako dobije po malo, a ne kao mi sto hocemo odmah pa 3... nerealno je, jer je vrednost kredita 6 hiljada eur, a da sam konkurisao za traktor od 18, dobio bi ga bez problema... ne razumem podelu, ali ajde :)
Takva je politika "firme" jedno gazdinstvo jedan kredit .
Ja sam dobio jedan za voćarstvo pa sam drugi dobio za priključnu mašinu(frezu) a trći sam isto hteo priključnu mašinu(vučeni atomizer) i onda su mi objasnili da nemam pravo da dobijem dva kredita za priključne mašine tj može ali ako se prvi zatvori.Recimo mogao sam da tražim za pogonsku mašinu (traktor).
Samo da napomenem da su konkursi uvek bili u različitom roku tj nikad nisam u istom roku tražio dva ili više kredita.
Da si pitao veravatno bi ti isto tako rekli pa bi mogao da se drugačije organizuješ.

Tacno... doduse, relativno kasno sam cuo za konkurs pa nije bilo prostora za neku drugaciju organizaciju, tipa da sa vise gazdinstava konkurisemo... A i to smo mi podneli jedan zahtev, sa specifikacijom za vise masina, sto se smatra jednim kreditom kako god okrenes.. ali eto odobrili su nam trecinu tog jednog kredita :) bice drugih konkursa pa cu valjda uspeti da iskukam i tanjiracu i prskalicu koje su mi otpisali, inace drugacije za kes tesko da cu ih kupiti...

Vlado nemoj pokušavati da konkurišeš ponovo za PRIKLJUČNU mašinu osim ako ne prmeniš podnosioca zahteva.Nećeš dobiti sigurno.

Danas sam ponovo bio u Komercijalnoj banci. Oni ocekuju da ce od sledece nedelje poceti da primaju zahteve za reprogramiranje kredita zbog elementarne nepogode.
Znaci, ako bude, bice jako malo vremena da se reaguje, zato, ko hoce da pokusa, neka spremi svu dokumentaciju na vreme.

Sta sve treba od dokumentacije?

Nazad
Vrh