та Пеера
Član
To su isto meni rekli u ProCredit banci ,
Mora sve preko profakture ...
Mora sve preko profakture ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lepi i dobri uslovi za podsticaj poljoprivredne proizvodnje za onoga ko hoce time da se bavi.Bravo za vasu opstinu i drago mi je da cujem da dole u Srbiji postoje ovakve opstine.Jeste. Treba da ima PIB broj, ne razumem se bas toliko, ali treba da ti izda racun za kupljeno dobro.
Samo da se nadovezem da ne bude zabune. Taj povracaj kod mene nema veze sa drzavom, to opstina stimulise poljoprivrednu proizvodnju na svojoj teritoriji, dakle treba da ti je gazdinstvo registrovano na teritoriji opstine Pirot. To je bilo i prosle godine, medjutim sad je jos bolje. Uzmes povoljan kredit pa onda dobijes 40% nazad . Ne znam za Aleksinac kakva je situacija.
Posetio sam banku danas i evo nekih podataka.
Kamata 6% godisnje, dinarski kredit, kamata se uvek obracunava na preostali deo duga nakon uplate rate
Obezbedjenje kredita 20% ucesca + masina ili masina + neka jos masina ili hipoteka zemlja, kuca itd
Obrada kredita 1.5%
Na grejs period ide kamata 6% (ali savetuju da se ne uzima grejs jer onda ostaje glavnica na 2godine da se isplati pa rata bude visa nego kada se uzme na 3 godine)
Dokumenta koja su potrebna: predracun masine (oni nabave), kopija licne kartre, potvrda o aktivnom gazdinstvu, setvena struktura poslednjih 3-4godine, resenje o odvodnjavanju i navodnjavanju
Da li je potrebno rešenje o navodnjavanju ili potvrda da je plaćeno-ostale stavke svi imamo.
Jel ima neko mašinu novu ili polovnu uzetu na lizing?Kako to ide tj. o čemu se tu radi?Sa tim se nisam do sada susretao ,a ovih dana imam neke ponude.
Jeli morao biti kasko non-stop?