Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vocar je napisao(la):Dragojlo, jel atomizer za traktor? Pršćeš krečom kao i regularno prskanje (i krošnju)?
Ja sam čuo da se na atomizer može priključiti crijevo sa jednom diznom, pa dva radnika sa dve strane kreče debla dok traktor polako ide? Ne znam koliko je to izvodljivo ali planiram u budućnosti mašinski da krečim. Sad još nisam obavio krečenje.
oktopod je napisao(la):Dragojlo? Jel to nestao neki post?
oktopod je napisao(la):Koliko ja kapiram, sad nema potrebe da krečiš, kreči se da se odloži vegetacija da ne krenu sokovi da teku pa ih mraz u martu zezne, sad se spremi za prskanje kad otopli par dana za redom, a pre toga ako treba malo oreži, imaš temu dobru o tome
Meni je logično da hemija teže prodire do kore preko kreča i gubi neka svoja dejstva nego direktno na koru.Možda neko više zna,meni je vocnjak jos mlad,posađen 2009 godine,kajsije 500 komoktopod je napisao(la):ja sam krečio još pre mesec dva i dalje mi je na drveću gde je bila gušća smeša debeo sloj kreča, ali samo do ramenih grana do kojih sam krečio.
Međutim, testa radi sam mlade trešnje prekrečio skoro cele slabijim rastvorom tj sa više vode, vide se još uvek beličasti tragovi kreča, kiše i sneg nisu sve saprale, da li će to da utiče na iskorišćenost prskanja? Znači nisu debeli slojevi po granama, već blago belo u tragovima...
Dalje da li to znači da treba da krečimo u oktobru novembru i to je to, nema potrebe kasnije?
I ja ću da prskam motornom leđnom, iscimao sam komšiju platiću mu u gorivu i hemikalijama za njegov plac, mislim da je efekat mnogo bolji nego da polako kupam običnim leđnim plastikanerom
Zato sto se nekada to radilo samo cetkom a i sada uglavnom, pa ti sad zamisli koliko bi trajalo krecenje svih grana.oktopod je napisao(la):Meni isto nikako nije jasno zašto se kreči donji deo a ne i krošnja, logičnije mi da preko krošnje drvo komunicira sa svetom i preko korena, najmanje logično mi je preko debla