Krečenje voćaka kao vid zaštite

Hvala, video sam ovo što je postavio sljivar, ja sam jednom pitao u poljo apoteci "dal imaš sumpor" i lik mi reče da nema pa me zbunio i tako sam završio u običnoj apoteci...

Puno trgovaca i ne zna šta je sastav proizvoda. Samo naručuju proizvode po brošuri u kojoj piše ovaj proizvod protiv ovoga, ovaj za ono... i bitne su cene nabavne i prodajne, da se ugradi u cenu i da se roba prodaje ne zanima ga mnogo da nauči čega i koliko ima u nekom proizvodu. Tu se menja situacija ko ima zaposlenog školovanog agronoma a koji je učio da nauči a ne samo da završi školu i dobije diplomu i to ukoliko vlasnik poljoapoteke prepusti malo vlasti i poneku odluku koje i čije proizvode će naručiti, a ne da ga drži zaposlenog zbog zakona i da mu fizikališe u magacinu.

To stoji, ali ovaj link što je ostavio sljivar, preparat se baš zove Sumpor SC-50 :D

Nema potreba stavljati so. A evo kako ja krečim: Par dana prije razmutim kreč onaj iz vreće (zidarski) 70 % i 30% živog. Uzmem plastičnu cjev f100 dužine otprilike jedan metar, unutra ženske najlon čarape (po mogućnosti čiste
icon_lol.gif
), tako procjedim sav kreč koji sipam u kante za vodu. Kad doćem u voćnjak iz kanti sipam u prskalicu (obična leđna prskalica od 10 l, samo šira dizna). Dodam još 50-60ml bjelog ulja i vode ako je pregusto. Ne pravim velik pritisak u prskalici da ne rasprskuje puno već da malo sprica i to je to. Za čitav dan možeš okrečiti oko 300 stabala. Napomena živi kreč se lako spira dok ovaj iz vreće ostaje puno duže. Ja okrečim obično u decembru ili januaru, zavisno od vremena kako imam. Kreč se ne spere do aprila-maja.

a evo kako izgleda posle krečenja.

....a može se dodati i sumpor koji se koristi u zaštiti npr ovaj http://herbos.hr/Default.aspx?art=190&sec=149 on je u tečnom stanju i lako se razmućuje.
Ja cu probati tako da poprskam samo ne znam koliko prosiriti diznu jer ako preteram ima samo da curi.Do sada sam radio cetkom ali mi se cini da je ovako lepse i preciznije,bolje popuni pukotine...

Jeste bolje i lepše, ali ja sa motornom DM25 nisam uspeo da podesim da ne curi niz stablo i da se ne rasipa okolo, 10 mladih trešanja i ode 20 litara ko od šale...sa plastičnom prskalicom na drukanje pritiska sam prošle godine okrečio 50 starih kajsija sa nepunih 12 litara, ali sam imao problem čestog zapušenja dizne od stane gromuljica kreča, mislim da je bolje kupiti kreč u molerskim radnjama, onaj u prahu, nego ovaj u kesama po pijacama, ima u njemu i peska i čuda...

Ja cu probati tako da poprskam samo ne znam koliko prosiriti diznu jer ako preteram ima samo da curi.Do sada sam radio cetkom ali mi se cini da je ovako lepse i preciznije,bolje popuni pukotine...

Sa četkom je nezgodno, možeš lako do prvih grana, a višlje postaje zeznuto. Ne sjećam se koji je bio fi. Poslije sam našao neku crvenu hrbicidnu diznu za leđnu prskalicu marke solo koja je odlična. Ne rasprskuje u krug već u liniju. Link za solo.

a evo kako izgleda i dizna

crvenadizna.jpg

Postoje još i orginalne prskalice za krač koje koriste moleri.

Samo se krač mora procijediti obavezno, preporuka neke guste ženske najlon čarape.

Poslednja izmena:
Mogu mogu od komšinice, još ako ih lično svučeš:cvetic:, e onda su najbolje. Malo odosmo u :off_topic:, ali nije na odmet malo .... :haha:.
huh.gif
.
huh.gif
.

E dobri ste.Ne smemo vise ,ubice nas administrator,odosmo :off_topic: ali steta,bas smo poceli da suzavamo krug carapa koje dolaze u obzir:haha:

Bakar treba da se poprska po celoj krosnji a ne samo po stablu tako da ta kombinacija nije isplativa i oduzima vreme, jer svakako moras prskati celu vocku za nekih mesec dana preparatom na bazi bakra

Nazad
Vrh