Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Da li će biti kratkoročni kredit za prolećnu setvu ( sa 6 % kamate ) ??

a hoce li biti kredita od drzave? i da li bi neko mogao da mi objasni u cemu je stos sa prokredit bankom...?? jedno pricaju na tv a kad odem kazu kredit ispod 5ooo evra ne dajemo za prolecnu setvu??? jel ima neko iskustva sa time?

Ja bio u pro krediti banku i raspitivao se za neki kredit... Daju 300.000din na ruke i po isteku godinu dana od dana preuzimanja vracas celu sumu.. Kamata je 6%.. Za vecu sumu kazu da su drugi uslovi a mene nije zanimalo,ja sam se samo raspitivao da uzmem na krediti vucnu tanjiracu.... :ppozdrav:

@Cira 92 ovaj tvoj kredit je namenjen za mehanizaciju, ali kamata mi je sumljiva moze da bude jedino na mesečnom nivou, jer na ovu sumu i na godinu dana grejsa, treba kamata da bude veća, banci se ne bi isplatilo da na 3000€ zaradi 180€ za godinu dana, onda je to vrlo povoljno za klijenta. Ja sam pre neki dan bio u ProCredit za informacije o nekom kreditu za prolećnu setvu i kamata ide do 22% na grejs od godinu dana, a minimalni iznos je 1000€, na 6 meseci je 18% i na meseccnom nivou 14%. U Komercijalnoj je minimalni iznos 1000€ sa 22% kamate, sa dospecem otplade od godinu dana, ali oni ne daju na ruke vec je potrošački odneseš račun pa oni uplaćaju toj apoteci. Sve u svemu čekam neke bolje dane.

Има у ProCredit-у тренутно повољних кредита за механизацију. Барем за неку.

prokredit banka daje izgleda kredite kako sekome navije...za neke kamata ovolika za neke onolika hahahhaa javasluk :):haha:
dobiti kredit kod njih je kao odes da ores njivu i sretnes kristijana ronalda kako vozi traktor :)

@Cira 92 ovaj tvoj kredit je namenjen za mehanizaciju, ali kamata mi je sumljiva moze da bude jedino na mesečnom nivou, jer na ovu sumu i na godinu dana grejsa, treba kamata da bude veća, banci se ne bi isplatilo da na 3000€ zaradi 180€ za godinu dana, onda je to vrlo povoljno za klijenta. Ja sam pre neki dan bio u ProCredit za informacije o nekom kreditu za prolećnu setvu i kamata ide do 22% na grejs od godinu dana, a minimalni iznos je 1000€, na 6 meseci je 18% i na meseccnom nivou 14%. U Komercijalnoj je minimalni iznos 1000€ sa 22% kamate, sa dospecem otplade od godinu dana, ali oni ne daju na ruke vec je potrošački odneseš račun pa oni uplaćaju toj apoteci. Sve u svemu čekam neke bolje dane.

A meni u Procredit banci u Somboru rekli da je minimum za kratkoročni 2000 Evra, ovde j..be lud zbunjenog.

Што рекох, не порекох. :osmeh:
И њима такође на свашта личе разноразни захтеви, па ћуте и трпе.
Кога занима озбиљно, тај ће све и сазнати. Распитајте се за тракторе и видећете камате.

Што рекох, не порекох. :osmeh:
И њима такође на свашта личе разноразни захтеви, па ћуте и трпе.
Кога занима озбиљно, тај ће све и сазнати. Распитајте се за тракторе и видећете камате.

Aj ti nama sad pojasni šta si ti ovom porukom hteo da kažeš u vezi kratkoročni i dugoročni kredita.

Nije na mesecnom nivou vise puta sam pitao.. Zacudio sam se i ja ali tako je... Ovde po isteku godinu dana vracas sve sa kamatom od 6%... Bar sa ja takav dgovor dobio...

- - - - - - - - - -

A meni u Procredit banci u Somboru rekli da je minimum za kratkoročni 2000 Evra, ovde j..be lud zbunjenog.

Veruj mi nemaju pojama ni oni na neka pitanja neznaju da ti odgovore pa valjda kazu sta se prvo sete..

Smešno ali istinito kamate su im kako im se prohte.
Zavisi i od klijenta može i 8% godišnje ali u proseku 12-14% na godišnjem nivou u eurima.
Ćiro ovo za 6% mi baš:sta:

Veruj mi nemaju pojama ni oni na neka pitanja neznaju da ti odgovore pa valjda kazu sta se prvo sete..

Zato što sam poslednji kredit uzeo pre dve godine,i tad je išlo pare na ruke kamata je bila 18 % ,a minimum 50000 din,sad dolazim ono minimum 220000 din,pa sad neko ko ima manje gazdinstvo i ne treba mu toliko,može da se slika,
a svaki put kad dođem u banku nekim poslom,uvek nove face,ja ne znam da li se neko u toj banci zadržao duže od godinu dana na radnom mestu,menjaju ih kao gaće.

Smešno ali istinito kamate su im kako im se prohte.
Zavisi i od klijenta može i 8% godišnje ali u proseku 12-14% na godišnjem nivou u eurima.
Ćiro ovo za 6% mi baš:sta:

Ja vam garantujem za tu kamatu evo sve mi napisala direktorka banke... Ja sam je naj manje 3 puta pitao jer ta kamata za celu godinu a ona je rekla da jeste i da na kraju imam da platim samo 180 evra na celu sumu... Ja sam bio u cudu i zato vise puta pitao... Sad se dvoumim dal da uzimam to pa da kupim tanjiracu ili da sacekam vrsaj jer mi i tako do vrsaja netreba tanjiraca i da se ne maltretiram sa ovima u banci...!!!!

Aj ti nama sad pojasni šta si ti ovom porukom hteo da kažeš u vezi kratkoročni i dugoročni kredita.
Ја сам реко у вези механизације, пошто се то горе исто провукло, а успут речено је и доста повољно.
А дал се неком уклапа у кратко или дуго, свако нек процени за себе.

Ja jos nisam uzeo ni jedan kredit a izgleda da cu i ovaj da preskocim sta je sigurno sigurno je... Sve za gotovinu pa koliko se ima i moze... :ppozdrav:

Marko reci nam malo vise o tom kreditu.
Конкретно за трактор, камата од 4-7 %. Може да се договори начин исплате рата. Може и флексибилно учешће. При томе неки произвођачи дају специјалне услове. Тако да мислим да треба позвати и проверити.

Nazad
Vrh