Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Tako su i meni rekli i evo prođe skoro mesec dana od kad sam predao zahtev za refinansiranje i još ništa.

a jel neko zna da li ce biti ovih subvencionisanih kredita za kupovinu domacih traktora

Da li ima neko informaciju da li ce biti kredita za mehanizaciju preko garancijskog fonda APV sa 2 posto kamate.

Da li ima neko informaciju da li ce biti kredita za mehanizaciju preko garancijskog fonda APV sa 2 posto kamate.
treba razgraničiti Garancijski fond i pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede to su dva potpuno različita fonda.
Prvi ima kamate kao što Kiš kaže a drugi ima oko 2% i konkursi izlaze kada sakupe dovoljno novca (obično 2 ili 3 puta godišnje) i sredstva su im ogranicena.

Hvala na odgovoru , nije mi ni palo na pamet da ima razlike u fondovima APV.

Kod AGOPANONKE uz ucesce ( neznam tacno koliko) belorusi uz kamatu od 6%, Agrovojvodina daje (uz ucesce od 30%) bez kamate YTO traktore na 30 meseci. Prokredit banka- ktatkorocni za nabavku repromaterijala i na godinu dana uz pozamasnu kamatu, po meni oko 18%. Na 2000 e vracas okolo 380 e kamate. Za kupovinu rep. materijala kod Agronom-Despotovo i Agroplod. Glozan nema kamate. Verovatno kamata ugradjena u cenu. Deo informacija dans proverio licno.

Kod AGOPANONKE uz ucesce ( neznam tacno koliko) belorusi uz kamatu od 6%, Agrovojvodina daje (uz ucesce od 30%) bez kamate YTO traktore na 30 meseci. Prokredit banka- ktatkorocni za nabavku repromaterijala i na godinu dana uz pozamasnu kamatu, po meni oko 18%. Na 2000 e vracas okolo 380 e kamate. Za kupovinu rep. materijala kod Agronom-Despotovo i Agroplod. Glozan nema kamate. Verovatno kamata ugradjena u cenu. Deo informacija dans proverio licno.
Jesi dobio te informacije od agropanonku za belarusi?

Da, licno. Dali mi i br. tel. jedne moje zemljakinje da je kontaktiram ali je ja nisam zvao.Neka Vam ne bude tesko da ih sutra okrenete i proverite. Ujedno nam javite ako sam ja krivo informisan. Ne treba hipoteka, garancija je sam traktor. Ovo za Prokredit sam se danas informisao kod njih u banci.

Pa meni dospeva aprila 2013.Predao sam sve papire u onom zadatom roku ,a neki dan su me zvali da još nešto dopunim.Ja sam tražio od njih da mi odmah odgovore hoće li mi reprogramirati ili ne.Rekli su mi da će reprogram ići odmah ukoliko mi bude odobren ,a da će mi javiti za dve nedelje.Navodno biće odobren nez problema.

Farmers would be getting 10-year loans with a three-year grace period and “a very low interest rate,”

Da, tako je. Navodnajvanje, plastenici, visegodisnji zasadi. No, u svakom slucaju sve treba sacekati.

Poslednja izmena:
Biće kratkoročnih kredita.A ovošto je Marko napisao će biti ali za određene grane poput zalivnih sistema,višegodišnjih zasada..

mozda ce tek da bude....za sada nema nista od AGROPANONKE i njihovih "kredita"

Kredite ne odobrava AGROPANONKA vec banka koja saradjuje sa njima. Nije mi ostalo u secanju koja je to banka .Najbolje je da ih pozovete. Trazio sam br. koji su mi dali, ( devojka iz B.P. radi u banci ) ali sam ga negde zaturijo. Ne verujem da bih me lagali i uputili na tu ososbu.

Pregledah opet ovaj konkurs pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i uslovi su vise nego povoljni. Naime, interesuje me koliko puta godisnje se pojavljuje ovaj konkurs, odnosno za koliko vremena bi se mogao ocekivati sledeci ako ovaj preskocim?Da li je neko konkurisao u ovom roku ili prethodnom? Papirologije ne izgleda da ima mnogo, ako uzmemo u obzir da bi instrument obezbedjenja bila sama masina koja je predmet kupovine (traktor).

уверење пореске управе о измиренсоти накнаде за одводњавање, на старијe од 30 дана (за подносиоца пријаве,за власника и за сваког сувласника на некретнини)
I za kraj ako neko moze da mi pojasni ovu stavku?

Pregledah opet ovaj konkurs pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede i uslovi su vise nego povoljni. Naime, interesuje me koliko puta godisnje se pojavljuje ovaj konkurs, odnosno za koliko vremena bi se mogao ocekivati sledeci ako ovaj preskocim?Da li je neko konkurisao u ovom roku ili prethodnom? Papirologije ne izgleda da ima mnogo, ako uzmemo u obzir da bi instrument obezbedjenja bila sama masina koja je predmet kupovine (traktor).

I za kraj ako neko moze da mi pojasni ovu stavku?
Ima dosta clanova koji su konkurisali.Papirologija nije nista strasno.
Ode se do poreske i trazi se uverenje da nista niste duzni za odvodnjavanje.Ako jeste,isplatite i dobijate uverenje,koje zajedno saljete sa ostalim papirima.

Nazad
Vrh