Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

logo.gif

Ja sam bio i pitao u ovu i povoljni su od prokredita, 8% mesecno za repromaterijal, nisam pitao za donju al se moze uzeti 2-3 miliona bez ikakve garancije, odobravanje 24-48h.

Kolika je kamata u toj banci na 5000 e ??
Moj kreditni savetnik u Procredit banci mi kaže da je najmanja kamata 16 % na gotovinski kredit na godinu dana ( tako sam ja shvatio kad smo pričali)
A na indeksirani kredit u evrima iznosi oko 12 %
A zvali su me iz neke banke i kažu da su najpovoljniji sa kamatom od 18% ali samo sa predračunom i profakturom pa koliko je to onda povoljno ...

Ja bio u pro krediti banku i raspitivao se za neki kredit... Daju 300.000din na ruke i po isteku godinu dana od dana preuzimanja vracas celu sumu.. Kamata je 6%.. Za vecu sumu kazu da su drugi uslovi a mene nije zanimalo,ja sam se samo raspitivao da uzmem na krediti vucnu tanjiracu.... :ppozdrav:
Sad sam zvao prokredit banku rekli mi da je najmanja kamata 16% kako tebi rekli 6% nemam pojma

ma ljudi ..pustite kamatu ko je sisa dal bila 16 ili 22% ako vama novac zavrsava posao onda je kamata najmanji problem...pre je veci problem vratiti glavninu nego kamatu-bar iz mog ugla gledano :)

Sad sam zvao prokredit banku rekli mi da je najmanja kamata 16% kako tebi rekli 6% nemam pojma

Stvarno mi nije jasno sta je ta direktorka pricala.... Nemam nista od toga da vas lazem jer sam i sam odustao od tog kredita... Sumnjiva posla.. Cas ovako cas noka,neka hvala...

Tih 6% je verovatno mislila ako kupuješ robu od nekih trgovaca koji imaju kreditnu liniju kod njih.
Recimo Ćorić je nekada imao i ako kupiš nešto od njega bila je kamata 7% godišnje u eurima,
Tako sam ja uzeo sejalicu 2007 g

ne bih da nijednu banku prozivam ali od prokredit bezim kao djavo od krsta,ili ti tamo gde se nezna kopije a ko placa ne ide se...a moze i oni iz banke da se ljute koliko hoce, kakva je to banka gde jos nisi ni uzeo kredit a kamata varira od + beskonacno do - beskonacno,...

Za mehanizaciju jos nisu obradjeni svi zahtevi,ovo je za navodnjavanje i jos neka cuda.
Da,da.
Kanda ima zdravo jako puno zahteva.
Mada...prvobitno je receno,da je celokupan budzet 900000e,od toga je negde oko 400000e za mehanizaciju.
Sad na tom snimku rekose da je odobreno 1milion e za te konkurse.

Ja sam proslog proleca uzeo kredit u ProCreditu, za repromaterijal.Fora ako uzmes od nekog dobavljaca koji radi sa njima oda mozes dobiti bez kamate.Dobio listu firmi u okruzenju koji su ti, odem ja do jednog gde sam dobar sa gazdom, i pitam ja njega za predracun...Kad ono prc.Ako ces na kamatu onda ti je predracun sa redovnim cenama kao da kupujes za kes, a ako oces bez kamate onda ti idu druge cene na predracun.Znaci kamata ti je uracunata u cenu repromaterijala, ali neces placati kamatu.Razlika u ceni je bilo preko 10%.Dobra reklama, dobijas bez kamate.
Pa ko je ovde lud???
Na kraju sam sacekao da krenu subvencionisani krediti sa 6% i uzeo sam taj.
Krajem novembra nazovem sluzbenika kojem "pripadam",pitam za reprogram,posto je ministarstvo reko,susa nas pogodila....Pa pocela lupati:to se odobrava samo onima koji bukvalno nemaju sta da jedu,kojima je ugrozen opstanak,necete vise dobiti subvencionisanog kredita ako to koristite....dacemo vam mi nas kredit za refinansiranje...
Inace kamata se odredjuje po klijentu, kod njih to sto ti kazu unapred nikad nije 100%.Nekima se menja kamata u toku,a nekima ne....
Sledeceg meseca otplacujem kredit kod njih i bezim iz te banke, ali daleko.Za 500k din sam trebao jednog ziranta i hipoteka na 3kj.I predracun da stima na jednu paru itd,itd.
Pre mesec dana sam otisao u Intesu, podneo zahtev za poljoprivredni kredit opet 500k din, ne izlaze na obilazak,ispunjavaju zahtev,ljubazni, svaka im cast.Rok 12 meseci,kamata 16,5% fixno u dinarima, mozes birati plan otplate od dva puta na 6 meseci ili na kraju odjednom.Trebao aktivan status od prosle godine,setveni plan, isplacen porez, i jedno gazdinstvo za ziranta.U roku od nedelju dana dobio sam KES na racun, orocio ga na 2 meseca i od toga cu u aprilu platiti kredit u procreditu.
Intesa ne zaracunava ni odrzavanje racuna, nemas provizije za prenos novca, za uplate...

Da li je dobio neko obavestenje iz Pokrajinskog fonda za poljoprivredu za mehanizaciju?
Meni je danas stiglo obavestenje da je odobren ali takodje pise i sledece
"Finansijskim Planom Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za 2013.godinu novcana sredstva koja su predvidjena za tu namenu dospevaju sukcesivno u toku godine,te se potpisivanje ugovora i realizacija kredita moze ostvariti takodje samo sukcesivno u skladu sa prilivom sredstava na racun Fonda a najkasnije do kraja tekuce godine."
E sad nije mi jasno da li se ovo odnosi na moj slucaj da ce uplacivati novac kako stignu ili uopste na priliv novca u Fondu?Neznam kako da protumacim?Da li je to i ranije pisalo na obavestenjima ko je dobijao kredite od fonda?

Da li je dobio neko obavestenje iz Pokrajinskog fonda za poljoprivredu za mehanizaciju?
Meni je danas stiglo obavestenje da je odobren ali takodje pise i sledece
"Finansijskim Planom Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za 2013.godinu novcana sredstva koja su predvidjena za tu namenu dospevaju sukcesivno u toku godine,te se potpisivanje ugovora i realizacija kredita moze ostvariti takodje samo sukcesivno u skladu sa prilivom sredstava na racun Fonda a najkasnije do kraja tekuce godine."
E sad nije mi jasno da li se ovo odnosi na moj slucaj da ce uplacivati novac kako stignu ili uopste na priliv novca u Fondu?Neznam kako da protumacim?Da li je to i ranije pisalo na obavestenjima ko je dobijao kredite od fonda?
To znaci,da cim budu imali love za te namene,da ce uplatiti.
Znaci to moze i sutra, i prekosutra a i decembra,a moze i malo sutra.
Prvi smo na spisku,ako bude bilo love...

2009 kada mi je odobren kredit isto nisu imali pare ,ja sam dobio obaveštenje da sam prošao ali su pare uplaćene dobavljaču tek u avgustu.

2009 kada mi je odobren kredit isto nisu imali pare ,ja sam dobio obaveštenje da sam prošao ali su pare uplaćene dobavljaču tek u avgustu.
A kad ti je obavestenje stiglo,koliko je proslo od odobrenja do realizacije?Znam da nije merodavno al jbg pitam...?

Kish da li je i tebi stiglo isto obavestenje?

Nazad
Vrh