Kratoročni i dugoročni krediti za poljoprivredu

Da li je samo lice na koje je registvano poljoprivredno gazdinstvo duzno da izmiri naknadu za odvodnjavanje za zemljiste koje se na njemu vodi ili mora da se izmiri naknada za svu zemlju u zakupu?
Primer: Oba supruznika imaju zemlju na sebi, a imaju jedno gazdinstvo. Da li oboje moraju da izmire naknadu ili samo onaj supruznik na kom se vodi poljoprivredno gazdinstvo?

Da li je samo lice na koje je registvano poljoprivredno gazdinstvo duzno da izmiri naknadu za odvodnjavanje za zemljiste koje se na njemu vodi ili mora da se izmiri naknada za svu zemlju u zakupu?
Primer: Oba supruznika imaju zemlju na sebi, a imaju jedno gazdinstvo. Da li oboje moraju da izmire naknadu ili samo onaj supruznik na kom se vodi poljoprivredno gazdinstvo?
Zavisi cija zemlja ide kao predmet hipoteke,ako od oboje ide,onda mora i za jednog i za drugog da se plati nadoknada.Nema veze na koga je rpg.
Zapravo,za svu zemlju se ispalcuje naknada,nema veze da li je zakup ili vlasnistvo.

Zavisi cija zemlja ide kao predmet hipoteke,ako od oboje ide,onda mora i za jednog i za drugog da se plati nadoknada.Nema veze na koga je rpg.
Zapravo,za svu zemlju se ispalcuje naknada,nema veze da li je zakup ili vlasnistvo.
U ovom slucaju ovo za hipoteku otpada jer bi hipoteka trebala da ide na traktor..?
E sad, dal je Djoka ili Pera placao naknadu u poslednji par godina koliko izdaje zemlju u zakup to niko ziv ne zna...

@Korica Ne možeš ti hipoteku da staviš bez Djokinog i Perinog znanja na tvoj kredit ako su ti oni izdali zemlju.@Kish ti je lepo objasnio,a @talianu je okačio na prethodnoj strani uslove kreditiranja za pogonske i priključne mašine.:ppozdrav:

Meni danas odložen kredit kod komercijalne banke.Uslovi isti sem što sad kamatu ne plaćam na kraju zajedno sa glavnicom nego svakog meseca.

@Korica Ne možeš ti hipoteku da staviš bez Djokinog i Perinog znanja na tvoj kredit ako su ti oni izdali zemlju.@Kish ti je lepo objasnio,a @talianu je okačio na prethodnoj strani uslove kreditiranja za pogonske i priključne mašine.:ppozdrav:
Ajd opet. Hipoteke na zemljiste ne bi trebalo da bude jer lepo pise u slucaju da je predmet kreditiranja pogonska masina(traktor), on moze da bude predmet zalaganja(pod hipotekom je dok ga ne isplatis). U sledecim stavkama konkursa sledi ova stavka za odvodnjavanje.

- уверење пореске управе о измиренсоти накнаде за одводњавање, на старијe од 30 дана (за подносиоца пријаве,за власника и за сваког сувласника на некретнини)

Ovo u zagradi mi nije najjasnije. Jasno je da onaj koji podnosi zahtev (onaj na kom je RPG) mora da izmiri dugovanja i prilozi potvrdu o tome. A ovo u nastavku, "Za vlasnika i suvlasnika na nekretnini" se po ovim vasim komentarima odnosi u na zemljiste koji bi potenicijalno bilo predmet zalaganja?

Ma nebitno je to u zagradi za kupovinu traktora,na svoje ime ti treba to uverenje.To u zagradi ti treba kad kupujes prikljucnu masinu a nemas dovoljno zemlje na svoje ime da pokrijes njenu vrednost pa ti neko uskace u pomoc sa zemljom,e tad i za tog nekog treba to uverenje i procena i izvod iz katastra.

Ne znam da li može samo pogonska mašina ili treba i neka zemlja a se stavi uz to.
Diklofen je dobio taj kredit pa će najbolje objasniti iz prve ruke.

Kod pogonskih mašina je bilo da se plati 20% od ukupne cene i onda je ta mašina sama sebi garancija.Ništa drugo ne treba.Recimo u mom slučaju je Agropanonka čim mi je odobren kredit njima dostavila broj motora i šasije i oni su te papire sredili.Znači znao sam koji je moj traktor dve nedelje pre nego što sam ga preuzeo.

Porez mora biti izmiren,to im je jos jedan vid garancije.
No i ne bitno je to_Oni su postavili te uslove i ti uslovi se moraju ispuniti.

Da li neko ima proverenu informaciju da li ce ove godine biti onih dinarskih kredita sa 6% kamate na godisnjem nivou?

Ja sam ih zvao i rekli su mi da se nista nezna posto komisija nije stigla da pregleda zahteve.
Rekla mi je da je jako puno zahteva.

Nazad
Vrh